Antena 3 CNN Economic Imobiliare Cât trebuie să scoţi din buzunar pentru un apartament de lux în Capitală

Cât trebuie să scoţi din buzunar pentru un apartament de lux în Capitală

Cât trebuie să scoţi din buzunar pentru un apartament de lux în Capitală
Sursa foto: Foto: apartamentelux.eu
16 Oct 2011   •   23:29

Proprietăţi de lux, la preţuri avantajoase. Este oferta dezvoltatorilor imobiliari din Capitală care au scos la vânzare apartamente de patru camere şi penthouse-uri la preţuri de până în 300.000 de euro. În Bucureşti, cererea pentru astfel de apartamente este în creştere. Cu 30% faţă de anul trecut.

Un astfel de penthouse, situat în zona de nord a Capitalei, se tranzacţionează cu puţin peste 300.000 de euro. Are un living, trei dormitoare,  birou, bucătărie şi două băi. La care se adaugă o terasă generoasă şi loc de parcare. În total, 220 de metri pătraţi care sunt completaţi de finisaje de lux: marmură, parchet de lemn masiv şi sticlă de Murano.

Spaţiile largi şi panorama spectaculoasă a oraşului fac ca preţurile să crească simţitor spre centru oraşului. De exemplu, în zona Herăstrău o astfel de locuinţă costă aproape dublu, în timp ce în Dorobanţi sau Piaţa Victoriei, preţurile ajung şi la 700.00 de euro. Este drept, suprafata este mai generoasă. Ajunge şi la 300 de metri pătraţi.

Sunt însă şi apartamente mai ieftine pentru cei care nu au preteţii la lux, dar îşi doresc o casă mare şi solidă. În acest caz, pentru un apartament de patru camere şi 120 de metri pătraţi, situat în zona Vitan, preţul scade la jumătate. Cresc însă garanţiile dezvoltatorilor. Până la cinci ani pentru finisaje.

Dezvoltatorii spun că în ultimele luni vânzările au crescut cu până la 30 la sută. S-a schimbat însă profilul clienţilor. Cumpără cei care nu sunt atraşi de opulenţă, ci de calitate şi confort.

×
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close