Antena 3 CNN Economic Imobiliare Chinezii şi-au construit locuinţe de doi metri pătraţi

Chinezii şi-au construit locuinţe de doi metri pătraţi

Chinezii şi-au construit locuinţe de doi metri pătraţi
Sursa foto: locuinte
27 Apr 2010   •   16:14

Au apărut locuinţele de doi metri pătraţi. Construcţiile sunt în China, iar chiriaşii nu au loc nici să se întindă în aşa-zisele camere. Cu toate acestea, capsulele nu duc lipsă de clienţi din moment sunt foarte ieftine. Chiria lunară pentru un mini-apartament este echivalentul a 100 de lei noi.

Mini-apartamentele au doar doi metri pătraţi şi se află la marginea Beijingului. Nu au baie, iar bucătăria este împărţită între trei chiriaşi. În ciuda acestor inconveniente, proiectul are succes printre pensionari şi şomeri.

"Din cauza preţurilor mari, nici măcar nu m-am gândit să cumpăr o casă. Chiriile cresc şi ele odată cu preţurile apartamentelor aşa că este foarte greu pentru oamenii săraci ca mine. Nu-mi permit să stau în chirie. Chiar şi dacă aş avea ceva de lucru, n-aş câştiga nici 450 de dolari, iar mai mult de o treime i-aş da pe chirie".

Ideea i-a venit unui inginer pensionat. Bărbatul s-a inspirat din Japonia, unde hotelurile capsulă sunt extrem de căutate.

"Contez pe bunăvoinţa dezvoltatorilor imobiliari pentru că preţurile cresc şi sunt foarte mulţi oameni săraci. Sper să doneze măcar o parte din casele pe care nu le pot vinde sau să construiască în ele capsule ca să poată beneficia cât mai mulţi oameni. Prin acest proiect vreau să cresc gradul de conştientizare şi îi încurajez să fie inventivi".

Chiria lunară pentru un mini-apartament este echivalentul a 100 de lei noi. Cu toate acestea, chinezii cu ceva mai mulţi bani pot opta pentru o capsulă ceva mai mare, care ajunge la 150 de lei. Uimit de succesul pe care îl au locuinţele, proprietarul spune că vrea să se extindă în toată China şi poate chiar în lume.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China chirie locuinte
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close