Antena 3 CNN Economic Imobiliare Chiriaşii ANL vor putea cumpăra locuinţele sub preţul pieţei

Chiriaşii ANL vor putea cumpăra locuinţele sub preţul pieţei

Chiriaşii ANL vor putea cumpăra locuinţele sub preţul pieţei
Sursa foto: imobile
16 Feb 2010   •   18:42

Chiriaşii ANL ar putea primi încă o mână de ajutor din partea Guvernului. După ce au stat în locuinţele ANL pe chirii modice, aceştia le vor putea cumpăra sub preţul pieţei. Potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Dezvoltării un apartament de trei camere construit prin ANL valoarează cel mult 36 de mii de euro.

Proiectul elaborat de ministerul condus de Elena Udrea va fi prezentat în viitoarea şedinţă de guvern. Acesta prevede ca locuinţele ANL să poată fi vândute către actualii chiriaşi la preţuri sub cele practicate pe piaţa imobiliară.

Astfel preţul unei garsoniere va fi de aproximativ 19 mii de euro. Apartamentele cu două cemere vor fi vândute cu 27.000 de euro, iar cele cu trei camere cu cel mult 36 de mii de euro.

?Dorinţa noastră a fost ca cei care au posibilitatea şi îndeplinesc condiţiile ANL să poate să acceseze programul Prima casă?, spune Elena Udrea. ?Reducem termenul de 3 ani pentru cei care stau în aceste case astăzi şi doresc să le cumpere?.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului speră să vândă 20.000 de locuinţe ANL, pe care să obţină aproximativ 500 milioane euro. Cei care cumpără locuinţele le pot revinde după cel puţin cinci ani de la achiziţionare.

Preţuri locuinţe ANL

Garsonieră - 19.140 euro
Apartament 2 camere - 26.950 euro
Apartament 3 camere - 36.014 euro

×
Subiecte în articol: anl locuinte
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close