Antena 3 CNN Economic Imobiliare Criza imobiliară a lovit cel mai puternic Bucureştiul şi judeţul Ilfov

Criza imobiliară a lovit cel mai puternic Bucureştiul şi judeţul Ilfov

Criza imobiliară a lovit cel mai puternic Bucureştiul şi judeţul Ilfov
Sursa foto: imobiliare
04 Mar 2010   •   18:25

Capitala şi judeţul Ilfov sunt cele mai afectate de criza imobiliară. În ultimele trei luni ale anului trecut, în Bucureşti şi în împrejurimi au fost finalizate doar 2.000 de locuinţe, faţă de 3.500 în aceeaşi perioadă din 2008. Şi cererea de locuinţe noi este foarte mare în Bucureşti, de aceea aici au fost cele mai mari investiţii şi aşa cum în 2007, 2008 au fost cele mai mari creşteri, era firesc că aici să se înregistreze şi cele mai mari declinuri.

Zona Bucureşti-Ilfov a coborât de pe podium până pe locul 6 într-un clasament al celor 8 regiuni de dezvoltare, cu 1400 de locuinţe mai puţine. Căderea din ultimul trimestru a afectat cifrele pe tot ansamblul anului trecut. În 2009 au fost finalizate 61.000 de locuinţe noi, cu 3.300 mai puţine faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte construcţia de locuinţe noi în mediul rural, acestea au avut un avans faţă de anul 2008 de peste 50 de procente.

Specialiştii văd pentru anul acesta o relansare a construcşiilor noi. Speranţa este pusă în noua formulă a programului Prima Casă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: blocuri Ilfov
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close