Antena 3 CNN Economic Imobiliare Criza imobiliară aduce impozite mai mici cu mii de euro

Criza imobiliară aduce impozite mai mici cu mii de euro

Criza imobiliară aduce impozite mai mici cu mii de euro
12 Dec 2008   •   09:39

Criza are şi unele avantaje pentru companii. Cum valoarea imobilelor a scăzut în acest an, companiile pot profita de această situaţie. O evaluare până la sfârşitul anului poate duce la scăderea impozitului datorat administraţiei locale.
?Companiile trebuie să îşi reevalueze clădirile, până la 31 decembrie, pentru a reduce valoarea impozitului pe proprietate de 1,5% pe an, în condiţiile scăderii valorii de piaţă a acestora?, a declarat ieri Luiza Tomescu, directorul casei de avocatură D&B, în cadrul unei conferinţe pe teme fiscale şi juridice. De regulă, evaluarea se face odată la trei ani şi se plăteşte o cotă cuprinsă între 0,5 şi 1,5% la valoarea impozabilă a respectivului imobil, scrie Gândul.
Statisticile arată în medie o reducere de circa 30% a valorii imobilelor faţă de 2007.
În schimb companiile trebuie să fie pregătite să cheltuiască între 500 şi 1000 de euro pentru evaluare în cazul proprietăţilor mici, şi până la 4000 de euro pentru cele mari. În schimb beneficiul este mare. La o valoare de impozitare ce era anul trecut de 20 milioane Euro, dacă a scăzut la 16 milioane euro, la impozit se scutesc 60.000 de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close