Antena 3 CNN Economic Imobiliare Efectele crizei din Marea Britanie ies la iveală. Ce se întâmplă în Londra

Efectele crizei din Marea Britanie ies la iveală. Ce se întâmplă în Londra

Efectele crizei din Marea Britanie ies la iveală. Ce se întâmplă în Londra
de O.P.    |    29 Sep 2014   •   10:37

Preţurile locuinţelor din Londra au scăzut în septembrie pentru prima oară în aproape doi ani, pe fondul unui declin al cererii pe piaţa imobiliară britanică, din cauza înăspririi condiţiilor de creditare, potrivit unui raport al companiei ce cercetare Hometrack.

Un sondaj realizat în rândul agenţiilor imobiliare a arătat că preţurile locuinţelor din capitala britanicăî au scăzut cu 0,1%, primul declin după noiembrie 2012, în lunile următoare fiind aşteptate noi scăderi modeste. La nivel naţional preţurile au stagnat, punând capăt creşterii continue din ultimele 19 luni, transmite Bloomberg.

Sondajul confirmă alte date care arată că piaţa imobiliară londoneză încetineşte puternic, după ce preţurile au urcat în ultimul an cu aproape 25%. Între factorii care au determinat această schimbare se numără înăsprirea criteriilor de acordare a împrumuturilor şi perspectiva ca Banca Angliei să înceapă creşterea dobânzilor.

Datele oficiale arată că preţurile locuinţelor din Anglia şi Ţara Galilor au urcat cu 1% în august şi cu 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În Londra, preţurile au avansat cu 21,6% comparativ cu august 2013, iar preţul mediu a atins 467.070 lire sterline (762.000 de dolari), fiind de peste două ori şi jumătate mai mare faţă de media naţională.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close