Antena 3 CNN Economic Imobiliare Efectele crizei financiare: preţurile apartamentelor scad în toată Europa

Efectele crizei financiare: preţurile apartamentelor scad în toată Europa

Efectele crizei financiare: preţurile apartamentelor scad în toată Europa
26 Ian 2009   •   15:10

Preţurile apartamentelor sunt în scădere nu numai în România, ci şi în alte state europene. Dacă în Bucureşti locuinţele vechi sunt cu 25% mai ieftine, piaţa imobiliară din Polonia a înregistrat scăderi de 15-20%, anunţă Gândul.
Potrivit lui Liviu Ureche, specialist imobiliar atestat internaţional, revenirea preţurilor la creşterilor de preţuri de anul trecut nu mai este posibilă. ?Nu cred că vom mai avea asemenea creşteri, totul va fi mult mai aşezat şi mai cugetat? a declarat specialistul.
În Bulgaria, la sud de Dunăre, piaţa imobiliară a scăzut cu 20% faţă de începutul anului trecut. Diminuarea cererii se simte şi în Serbia, iar specialiştii sunt de părere că apartamentele se vor ieftini şi acolo.
În momentul de faţă, tranzacţiile imobiliare se încheie la Sofia la preţuri de 700-750 euro/metru pătrat, faţă de 900 euro/mp, la începutul anului trecut.
În 2008, preţurile locuinţelor vechi din Bucureşti au scăzut cu 25%. Dacă în luna ianuariea anului 2008 preţurile atingeau 1.875 de euro pe metru pătrat, acum ele au scăzut la 1.400 de euro pe metru pătrat. În cazul apartamentelor noi, preţurile s-au apreciat cu 4%, ajungând la un nivel mediu de 1.700 de euro pe metru pătrat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close