Antena 3 CNN Economic Imobiliare Egiptenii construiesc locuinţe ieftine în România

Egiptenii construiesc locuinţe ieftine în România

Egiptenii construiesc locuinţe ieftine în România
Sursa foto: imobiliare
16 Mar 2010   •   15:52

Orascom Development Holding AG, companie condusă de miliardarul Samih Sawiris, vrea să investească 5 miliarde lire egiptene (913 milioane dolari) pentru construirea unor locuinţe ieftine în Europa şi în Orientul Mijlociu, cu scopul de a genera un ritm mai puternic de creştere, potrivit Bloomberg.

Compania are în vedere România, Turcia şi Irak, a declarat Sawiris. Grupul a cheltuit deja un miliard de lire egiptene din această sumă de bani pentru a ridica locuinţe în Egipt.

Orascom Development a achiziţionat două milioane de metri pătraţi de teren în România pentru un proiect rezidenţial cu cheltuieli reduse şi va începe să vândă locuinţe până la sfârşitul anului, a declarat Sawiris.

"Proiectele noastre au ca obiectiv creşterea cererii în următorii zece ani", a spus Sawiris, ce controlează aproape 60% din companie.

"Investiţiile pe termen scurt prezintă riscuri mai mari, din cauza expunerii la declinul pieţelor".

Compania, care dezvoltă cu precădere staţiuni turistice, a stabilit bazele diviziei imobiliare low cost la finalul anului 2006.

"Afacerea prezintă profitabilitate pe termen lung", a declarat Sawiris. Acesta e de părere că această divizie va aduce până la 20% la veniturile grupului în următorii doi ani, de două ori mai mult faţă de nivelul actual.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close