Antena 3 CNN Economic Imobiliare Emil Boc. Românii se vor putea înscrie în programul Prima Casă din luna iulie

Emil Boc. Românii se vor putea înscrie în programul Prima Casă din luna iulie

Emil Boc. Românii se vor putea înscrie în programul Prima Casă din luna iulie
Sursa foto: Emil Boc
31 Mai 2009   •   17:34

Românii vor putea merge la bănci pentru a se înscrie în programul Prima Casă începând cu luna iulie. Anunţul a fost făcut de premierul Emil Boc. Premierul a ţinut să precizeze că Prima Casă nu va afecta derularea celorlalte programe de construire de locuinţe pentru tineri.

Începând cu luna iulie, românii vor putea merge la bănci pentru a contracta creditul ipotecar. Momentan, oficialii aşteapta răspunsurile băncilor în ceea ce privăşte dobânzile la care vor putea fi contractate credite prin acest program. Foarte important este faptul că guvernul doreşte ca dobânzile să fie sub cele de pe piaţă.

De asemenea, premierul Emil Boc a anunţat că programul Prima Casa nu include proiectul ANL şi nici programul de locuinţe sociale. Cei care vor să îşi cumpere o locuinţă prin programul Prima Casa nu trebuie să mai fi beneficiat până acum de un credit ipotecar, conform declaraţiilor lui Emil Boc.

Şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea a declarat recent că programul Prima Casã nu se adresează numai celor care nu au fost niciodată proprietari, ci acelora care nu sunt proprietari în momentul în care depun la bănci cererea de aceptare. De asemenea, ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă a spus cã ar trebui incluse în program doar locuinţele noi construite şi nu achiziţionate de pe piaţa liberã.

Antena 3

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close