Antena 3 CNN Economic Imobiliare Este posibil să îmi construiesc casa cu mâinile mele?

Este posibil să îmi construiesc casa cu mâinile mele?

Este posibil să îmi construiesc casa cu mâinile mele?
21 Iun 2019   •   08:43

Acum 60-70 de ani, cele mai multe case erau construite chiar de către proprietari, din chirpici, piatră adusă de pe malurile râurilor și cărămidă arsă chiar în bătătură.

Astăzi se presupune că o casă poate fi construită numai cu meseriași angajați și numai în ani de zile, dar o casa pe structura metalica poate fi construită cap-coadă chiar de proprietar, fiindcă achiziționează elementele de structură de la producător și le asamblează ca și pe un lego. Rezultatul este o casă serioasă, solidă, confortabilă, durabilă, în trend.

Oțelul zincat simplifică lucrurile apropo de construcția unei case

Din el se realizează elementele de structură metalică pentru case care, în funcție de proiect, sunt numerotate și puse la dispoziție într-un timp scurt, fiind ambutisate la rece cu o precizie milimetrică.

Ele pot fi montate de firme în care producătorul are încredere sau chiar de proprietarii care nu fac altceva decât să respecte numerotările și indicațiile din proiectul de structură. Bineînțeles, anumite norme trebuie respectate, altfel structura se va dovedi un fiasco.

Dacă beneficiarul are cunoștințe de bază în construcții (nu neapărat construcții clasice, cu cărămidă și beton), își poate asuma ridicarea structurii metalice, turnarea unei fundații, avansarea cu pereții și izolațiile și punerea învelitoarei pentru acoperiș.

Structura va permite ca într-un timp mult mai redus și cu costuri ceva mai mici să se obțină o casă mai arătoasă, mai rezistentă, mai ergonomică și mai spațioasă (suprafață utilă în raport cu suprafață construită).

Case Mexi ne detaliază faptul că oțelul galvanizat – adică ce prezintă strat de zinc – nu permite nici corodarea și face ca structura casei să reziste până la 150 de ani! Cât două vieți de om!

Dezbaterea s-a încheiat: structura metalică a câștigat

În urmă cu câțiva ani era o întreagă dezbatere: avantajele caselor pe structură metalică sunt într-adevăr atât de multe? Au fost construite în paralel case cu structură metalică și cu alte structuri și a reieșit că noua perspectivă, noua tehnologie, permite construirea mult mai rapidă și mult mai facilă a unei case, indiferent dacă e doar cu parter sau casa are și etaj și/sau mansardă.

Bineînțeles, depinde și de profesionalismul producătorului de structură metalică, fiindcă profilele de oțel pot fi mai subțiri sau mai groase, cele subțiri având o calitate mai scăzută, pot vibra, ceea ce nu e indicat.

Din fericire, Case Mexi este un brand deja cunoscut la noi în țară ce propune proiecte de casa moderne, și anume casele premium pe structuri metalice ușoare.

Totul este optimizat conform standardelor internaționale în domeniu, așa că permite chiar și celui care vrea să își construiască singur casa să parcurgă bine acest drum și chiar să se bucure de el, să aibă satisfacția unui lucru bun și durabil făcut cu mâna sa, prin propriile forțe, ajutat doar de priceperea sa.

În concluzie, întrebarea din titlu este o întrebare bună și corectă, nu spune nimeni contrariul, însă răspunsul este unul singur și este categoric: DA, acum se poate să îți construiești casa visurilor în regie proprie!

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close