Antena 3 CNN Economic Imobiliare Goldman Sachs: Preţurile imobiliare din China, Singapore şi Hong Kong trebuie să fie monitorizate

Goldman Sachs: Preţurile imobiliare din China, Singapore şi Hong Kong trebuie să fie monitorizate

Goldman Sachs: Preţurile imobiliare din China, Singapore şi Hong Kong trebuie să fie monitorizate
Sursa foto: imobiliare
18 Ian 2010   •   17:11

Preţurile imobiliare din China, Singapore şi Hong Kong trebuie monitorizate în vederea identificării unor eventuale bule speculative, în condiţiile în care statele asiatice vor continua să se dezvolte rapid în 2010, potrivit preşedintelui Goldman Sachs în China, Fred Hu, citat de Bloomberg.

În China, preţurile proprietăţilor din 70 de oraşe au înregistrat în decembrie cel mai rapid ritm de creştere din ultimele 18 luni, în timp ce împrumuturile bancare noi au atins recordul de 1.300 de miliarde de dolari în primele 11 luni din 2009.

În Hong Kong, preţurile locuinţelor se află la cel mai ridicat nivel din aproape 12 ani, iar în Singapore a fost vândut în 2009 un număr record de case.

"Sunt foarte sceptic în privinţa acestor preţuri", a declarat Hu într-o conferinţă susţinuă la Taipei.

Acesta mai spune că Singapore şi India vor consemna în 2010 cel mai accentuat ritm de creştere economică la nivel mondial.

Forumul Economic Mondial transmitea, la 14 ianuarie, că economia chineză se supraîncălzeşte şi se acumulează bule specualtive şi presiuni inflaţioniste.

Pe piaţa imobiliară chineză se formează o bulă speculativă mai mare decât pe piaţa de capital, e de părere Li Jun, analist la compania Central China Securities Holdings din Shanghai.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: singapore China hong kong
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close