Antena 3 CNN Economic Imobiliare Grecia îşi scoate insulele la vânzare pentru a-şi salva economia

Grecia îşi scoate insulele la vânzare pentru a-şi salva economia

Grecia îşi scoate insulele la vânzare pentru a-şi salva economia
25 Iun 2010   •   19:03

Pentru bogaţii lumii, puţine spun "putred de bogat" mai mult decât o insulă proprie. Acum însă Grecia facilitează marilor bogaţi ai lumii să îşi îndeplinească visul, pregătindu-se să vândă sau să concesioneze pe termen lung unele din cele 6000 de insule ale sale, într-o încercare disperată de a plăti din datoriile sale.

The Guardian scrie că o zonă din Mykonos, una din destinaţiile de top ale Greciei, este de vânzare. Zona este deţinută o treime de guvern,care caută un cumpărător dispus să injecteze capital şi să dezvolte un complex turisticde lux.

Investitorii potenţiali, care caută şi proprietăţi pentru investiţii în insula Rodos, sunt în special ruşi şi chinezi. Investitorii din ambele state caută să investească în Mediterana ca destinaţii de vacacanţă pentru fluxul crescând de turişti locali.

Grecia s-a angajat în măsuri disperate după ce a fost presată să accepte un plan de salvare de 110 miliarde de euro de către FMI şi UE.

Vânzarea unei insule, sau covingerea unora de a concesiona pe termen lung- ar ajuta statul. Siteul Private Islands prezintă insula Nafsika de 500 de hecatare de vânzare cu 15 milioane de euro. Dar altele sunt disponibile la sub 2 milioane de euro.

Doar 227 de insule greceşti sunt populate, iar decizia de a presa pentru o posibilă vânzare este motivată şi de incapacitatea statului de a găsi  fonduri pentru infrastructura de bază.

În plus statul ar vrea să vândă şi calea ferată sau companiile de utilităţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza datoriilor
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close