Antena 3 CNN Economic Imobiliare Guvernul a adoptat programul "Prima Casă", care va deveni operaţional în maximum două luni

Guvernul a adoptat programul "Prima Casă", care va deveni operaţional în maximum două luni

Guvernul a adoptat programul "Prima Casă", care va deveni operaţional în maximum două luni
Sursa foto: Gheorghe Pogea
20 Mai 2009   •   19:13

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat programul "Prima Casă", dedicat sprijinirii persoanelor care achiziţionează pentru prima oară o locuinţă.

Potrivit premierului, programul se adresează tuturor celor care nu au o casă în România şi care nu au avut un credit ipotecar.

"Prima Casă" va fi derulat de către Ministerul Finanţelor şi are atât un scop social, cât şi unul economic. Prin derularea acestui program se încearcă deblocarea creditării şi relansarea sectorului imobiliar.

Potrivit ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, statul va garanta, practic, 80% din valoarea creditului necesar pentru achiziţionarea unei locuinţe. Acesta a declarat, însă, că valoarea creditului nu va putea fi mai mare de 60.000 de euro.

"Fondul Naţional de Garantare al creditelor va acorda garanţii de aproximativ un miliard de euro", a mai declarat Gheorghe Pogea.

Valoarea creditului reprezintă preţul mediu cu care se va achiziţiona o locuinţă la nivel de ţară, aşa cum a fost aproximat de Guvern, a explicat premierul la finalul şedinţei de miercuri.

Emil Boc a mai precizat că programul va deveni operaţional în maximum 60 de zile.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea program prima casa
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close