Antena 3 Economic Imobiliare Guvernul grăbeşte aplicarea programului "Prima Casă" pentru luna iunie

Guvernul grăbeşte aplicarea programului "Prima Casă" pentru luna iunie

02 Iun 2009   •   13:40
Guvernul grăbeşte aplicarea programului "Prima Casă" pentru luna iunie
Sursa foto: Emil Boc

Programul ?Prima Casă? ar putea fi pus în aplicare încă de la sfârşitul lunii iunie. Guvernul se grăbeşţte să exploateze electoral acest program în perspectiva algeriloe europarlamentare. Premierul Emil Boc a anunţat marţi că 16 bănci s-au arătat interesate să intre în acest program respectând condiţiile puse de către Guvern. Boc a estimat că dobânda pentru împrumutul necesar pentru aceste locuinţe ar putea să reprezinte doar jumătate din cea existentă pe piaţă la ora actuală.
Programul ?Prima casă? intră în linie dreaptă. Acest program va intra în vigoare chiar în această lună, mai devreme decât ne-am aştepta. Datorită parteneriatului deschis cu băncile, 16 bănci comerciale sunt interesate să intre în acest program respectând condiţiile puse de guvern. Dobânda ar putea ajunge la chiar jumătate din cea existentă pe piaţă? a afirmat Emil Boc, explicând că programul se adresează tinerilor şi nu numai, care nu deţin o casă în proprietate.

Primul-ministru a precizat că Guvernul va elabora un act normativ care va conţine toate condiţiile care le-au fost puse băncilor interesate de program.
Premierul a mai anunţat că anul acesta vor fi finalizate 6.000 de locuinţe ANL şi sociale, urmând ca în 2010, alte 10.000 să mărească numărul de imobile de gen.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close