Antena 3 CNN Economic Imobiliare Guvernul relocă garanţii de 550 milioane euro pentru programul "Prima Casă"

Guvernul relocă garanţii de 550 milioane euro pentru programul "Prima Casă"

Guvernul relocă garanţii de 550 milioane euro pentru programul "Prima Casă"
Sursa foto: prima casa
15 Dec 2009   •   17:49

Guvernul va reloca pentru finanţarea în 2010 a programului "Prima Casă" garanţii de 550 milioane euro, reprezentând mai mult de jumătate din plafonul stabilit pentru acest an, iar bugetul total ar urma să fie completat ulterior, posibil tot până la plafonul din 2009, de un miliard euro, scrie Mediafax.

Relocarea pentru 2010 a garanţiilor din 2009 pentru programul "Prima Casă" va fi reglementată prin hotărâre de guvern.

"În proiectul de hotărâre privind relocarea fondurilor a fost inclusă suma de 550 milioane euro, reprezentând fonduri neangajate în cursul acestui an. Bugetul total al programului pe 2010 ar urma să fie completat cu o sumă încă nestabilită, dar care poate urca plafonul total la un miliard euro, similar celui din 2009", au declarat, marţi, pentru Mediafax, surse ministeriale.

Programul "Prima Casă" prin care statul garantează creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, în limita unui plafon de garantare de un miliard euro, a fost introdus de Guvern în acest an.

La începutul lunii noiembrie, Guvernul anunţa că, din plafonul total, au fost acordate garanţii de stat în valoare de 328 milioane euro, care ar urma să urce până la sfârşitul anului la 420-440 milioane euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prima casa program garantii
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close