Antena 3 Economic Imobiliare Guvernul vrea să încaseze anul viitor 164 de milioane de euro din vânzarea imobilelor RA-APPS

Guvernul vrea să încaseze anul viitor 164 de milioane de euro din vânzarea imobilelor RA-APPS

de Antena3.ro    |    11 Noi 2011   •   19:16
Guvernul vrea să încaseze anul viitor 164 de milioane de euro din vânzarea imobilelor RA-APPS
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Guvernul vrea să încaseze anul viitor 706 milioane lei (164 de milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS, informează Mediafax. Veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului ar urma să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru acest an.

Potrivit proiectului bugetului de stat, veniturile din vânzarea unor bunuri aparţinând domeniului privat al statului sau a unităţilor administativ-teritoriale se vor ridica la 706 milioane de lei. Surse guvernamentale au confirmat că suma reprezintă estimarea privind încasările din vânzarea imobilelor RA-APPS.
   
Guvernul a anunţat în septembrie că pregăteşte vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), susţinând că procedura va fi derulată prin licitaţie deschisă cu strigare, iar casele vor fi cedate la un preţ care nu va coborî sub cel al pieţei stabilit de evaluator.
   
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, declara atunci că procedura va fi una transparentă, iar principiul de bază va fi acela că vânzarea va fi realizată prin licitaţie deschisă cu strigare, iar preţul nu va fi mai mic decât preţul pieţei stabilit de evaluator.
   
"Prin imobilele care vor fi vândute vorbim în principiu despre imobile locuinţe de serviciu", a spus oficialul guvernamental.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close