Antena 3 CNN Economic Imobiliare Impozitele pentru clădiri şi terenuri cresc cu 24%

Impozitele pentru clădiri şi terenuri cresc cu 24%

Impozitele pentru clădiri şi terenuri cresc cu 24%
Sursa foto: apartamente
12 Feb 2009   •   04:48

Valorile impozabile pentru clădiri şi terenuri vor fi majorate cu 24,3% faţă de anul anterior, ceea ce va determina o majorare a veniturilor bugetelor locale.
Ministerul Finanţelor arată că ajustarea în sens crescător a valorii impozabile "nu reprezintă o creştere efectivă de fiscalitate, având un caracter de recuperare, în urma menţinerii acestui nivel neschimbat pentru ultimii ani". Codul fiscal prevede indexarea sumelor plătite ca impozite sau taxe pentru terenuri, clăiri sau maşini o dată la trei ani în funcţie de rata inflaţiei de la ultima indexare.
Raportul privind bugetul de stat prevede o creştere a veniturilor la bugetele locale, prin creşterea în medie cu 24,3% faţă de anul 2008 a valorilor impozabile pentru clădiri şi terenuri".
În raportul respectiv se menţionează că veniturile bugetelor locale vor creşte cu 790 de milioane de lei, în acest an, tocmai prin actualizarea bazei impozabile.
Impozitul pe clădiri pentru persoane fizice se calculează prin aplicarea cotei de impozitare de 0,1% la valoarea impozabilă a clădirii, conform Codului fiscal.
În cazul persoanelor juridice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,25% şi 1,5%.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close