Antena 3 CNN Economic Imobiliare În plină criză imobiliară, la Londra s-a inaugurat cel mai scump bloc de locuinţe din lume

În plină criză imobiliară, la Londra s-a inaugurat cel mai scump bloc de locuinţe din lume

În plină criză imobiliară, la Londra s-a inaugurat cel mai scump bloc de locuinţe din lume
Sursa foto: Foto: Antena 3
20 Ian 2011   •   12:37

La Londra, criza imobiliară nu arată la fel ca în restul lumii. În centrul capitalei britanice a fost inaugurată o clădire de apartamente considerată cea mai scumpă din lume. Şi, deşi preţurile sunt într-adevăr uriaşe, mai bine de jumătate din locuinţe sunt deja vândute.

Clădirea este vecină cu celebrul Hyde Park, cunoscut de toţi cei care au trecut prin Londra sau doar au visat să vadă oraşul. Construcţia a durat cinci ani şi a costat aproape 300 de milioane de euro. Autorul proiectului, un respectat arhitect britanic, se bucură că a putut lucra pe un amplasament atât de prestigios.

Clădirea adăposteşte 86 de apartamente "obişnuite" şi patru locuinţe de mansardă care beneficiază de vederi excepţionale asupra oraşului. Viitorii locatari vor beneficia de serviciile unui hotel de lux din imediata apropiere.

Mobilierul şi dotarea apartamentelor pot satisface gusturile cumpărătorilor celor mai exigenţi, care sunt, fireşte, în acelaşi timp şi cei mai bogaţi. Pentru că şi preţul este pe măsură: peste 76.000 de euro pe metru pătrat, un record în domeniu. Dezvoltatorii recunosc că, în actualele vremuri de criză, le-ar fi fost mult mai greu să finanţeze proiectul.

Preţul apartamentelor nu este dezvăluit decât potenţialilor clienţi. Iar aceştia nu lipsesc: 60 la sută din locuinţe sunt deja vândute. Cumpărătorii au venit din toate părţile lumii: America, India, China, Orientul Mijlociu, dar şi Europa de Est.

 

×
Subiecte în articol: Londra imobiliar bloc locuinte scump criza
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close