Lumina zilei, cumpărată cu 100.000 de euro de un dezvoltator imobiliar

12 Mar 2009   •   13:21
Lumina zilei, cumpărată cu 100.000 de euro de un dezvoltator imobiliar lumina zilei

Un dezvoltator imobiliar a cumpărat acordul locatarilor pentru a ridica, la o distanţă foarte mică de blocul acestora, o clădire de 18 etaje, potrivit Evenimentul Zilei. Compania a plătit asociaţiei de proprietari 100.000 de euro.

Blocul se află în cartierul Floreasca, pe bulevardul Barbu Văcărescu. La doi paşi de acesta, se va ridica un zgârie-nori de 18 etaje.

Eurotower se va ridica la intersecţia bulevardelor Barbu Văcărescu - Lacul Tei, în locul unui părculeţ.

Pentru autorizaţia de construcţie a clădirii de 100 de metri a fost adoptat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), emis în 2006, printr-o hotărâre a Consiliului General al Primăriei.

Fostul arhitect-şef al Capitalei, Adrian Bold, spune că nu a vrut să semneze avizul pentru adoptarea PUZ-ului din cauza distanţei foarte mici dintre clădiri.

După ce consilierul Horaţiu Ţica a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu o propunere de hotărâre prin care avizul arhitectului-şef era declarat consultativ, nu obligatoriu, PUZ-ul a fost deblocat.

?Distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc?, se arată în Regulamentul de Urbanism şi a Ordinului ministrului sănătăţii nr. 536/1997.

Antena3.ro

x close