Antena 3 CNN Economic Imobiliare Lumina zilei, cumpărată cu 100.000 de euro de un dezvoltator imobiliar

Lumina zilei, cumpărată cu 100.000 de euro de un dezvoltator imobiliar

Lumina zilei, cumpărată cu 100.000 de euro de un dezvoltator imobiliar
Sursa foto: lumina zilei
12 Mar 2009   •   13:21

Un dezvoltator imobiliar a cumpărat acordul locatarilor pentru a ridica, la o distanţă foarte mică de blocul acestora, o clădire de 18 etaje, potrivit Evenimentul Zilei. Compania a plătit asociaţiei de proprietari 100.000 de euro.

Blocul se află în cartierul Floreasca, pe bulevardul Barbu Văcărescu. La doi paşi de acesta, se va ridica un zgârie-nori de 18 etaje.

Eurotower se va ridica la intersecţia bulevardelor Barbu Văcărescu - Lacul Tei, în locul unui părculeţ.

Pentru autorizaţia de construcţie a clădirii de 100 de metri a fost adoptat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), emis în 2006, printr-o hotărâre a Consiliului General al Primăriei.

Fostul arhitect-şef al Capitalei, Adrian Bold, spune că nu a vrut să semneze avizul pentru adoptarea PUZ-ului din cauza distanţei foarte mici dintre clădiri.

După ce consilierul Horaţiu Ţica a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu o propunere de hotărâre prin care avizul arhitectului-şef era declarat consultativ, nu obligatoriu, PUZ-ul a fost deblocat.

?Distanţa dintre clădiri trebuie să fie mai mare sau cel puţin egală cu înălţimea clădirii celei mai înalte, pentru a nu se umbri reciproc?, se arată în Regulamentul de Urbanism şi a Ordinului ministrului sănătăţii nr. 536/1997.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bloc
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close