Antena 3 CNN Economic Imobiliare Luni va fi inaugurat turnul Burj Dubai, cea mai înaltă clădire din lume (VIDEO)

Luni va fi inaugurat turnul Burj Dubai, cea mai înaltă clădire din lume (VIDEO)

Luni va fi inaugurat turnul Burj Dubai, cea mai înaltă clădire din lume (VIDEO)
Sursa foto: burj dubai
02 Ian 2010   •   18:30

Mai sunt doar 2 zile până la inaugurarea celei mai înalte clădiri din lume. Denumită Burj Dubai, construcţia este amplasată în emiratul Dubai, cel mai mare centru comercial al Emiratelor Arabe Unite. Înalt de peste 800 de metri, turnul va fi inaugurat luni, în cadrul unei petreceri extravagante.

Grandiosul proiect a fost început pe 21 septembrie 2004. În mai puţin de 6 ani, constructorii au reuşit să ridice un turn de peste 800 de metri înălţime. Dimensiunile finale sunt însă un secret absolut. Nici preţul final nu este cunoscut dar estimările depăşesc 1 miliard de dolari. Imobilul face parte dintr-un proiect în valoare de 20 de miliarde de dolari, denumit "Downtown Burj Dubai", situat în apropierea districtului financiar din emirat.

Dar cifrele uimitoare nu se opresc aici. Burj Dubai este atât de înalt încăt se spune că poate fi văzut de la 95 de kilometri distanţă . Are 57 de lifturi, peste 1000 de apartamente, 49 de etaje de birouri şi un hotel. Temperatura exterioară este cu 8 grade celsius mai scazută la vârf decât la baza sa. Turnul este atât de râvnit încât spaţiile de birouri şi de locuit ale clădirii s-au vândut în numai două zile după ce au fost scoase pe piaţă. La sute de metri deasupra Dubaiului, la etajul 124, este instalat punctul de observaţie al şeicul Mohammed bin Rashid, conducătorul emiratului.

Potrivit cotidianului The Times, Dubai-ul are nevoie disperată ca acest proiect să funcţioneze la capacitate maximă, mai ales că, la sfârşitul lui noiembrie, a admis ca nu mai este capabil să-şi plătească datoriile.

Burj are însă o semnificaţie mult mai mare. Marchează transformarea Dubaiului dintr-un micuţ stat într-un centru al comerţului şi finanţelor internaţionale.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Dubai turn inaugurare
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close