Antena 3 CNN Economic Imobiliare Oferte tentante: O casă la curte costă cât un apartament

Oferte tentante: O casă la curte costă cât un apartament

Oferte tentante: O casă la curte costă cât un apartament
de M.T.    |    22 Aug 2013   •   10:54

O casă la curte costă cât un apartament. Este cazul imobilelor executate silit, care stau mai mult timp pe piaţă. După prima licitaţie, preţul scade deja cu 25%.

O casă micuţă cu teren la periferia Capitalei poate fi achiziţionată cu numai 30.000 de euro. Să luăm exemplul unei case din zona Tei.

Are trei camere, a fost construită in 1970 şi, potrivit unui anunţ, preţul porneşte de la 28.500 de euro. Locuinţa este amplasată pe un teren de 123 de metri pătraţi, în apropiere de Lacul Plumbuita.

În sud, în apropiere de Bulevardul Metalurgiei, o casă cu patru camere este scoasă la licitaţie pentru aproape 43.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de aproximativ 67 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de circa 200 de metri pătraţi.

În sectorul 1 al Capitalei preţurile cresc considerabil. O locuinţă cu trei camere porneşte de la 60.000 de euro. Casa are o suprafaţă utilă de 87 de metri pătraţi şi dispune de un teren de 640 de metri patrati.

Oferte atractive sunt şi în alte oraşe ale ţării. În Cluj, de exemplu, o vilă cu şase camere şi teren de 500 de metri pătraţi are un preţ de pornire de 60.000 de euro, iar în Constanţa o casă cu teren costă 28.000 de euro.

În Iaşi, o casă de 83 de metri pătraţi şi teren de 288 are preţul de pornire 42.000 de euro, iar în Braşov o casă cu 190 de metri pătraţi porneşte de la 58.300 de euro.

Sună bine, dar achiziţia unui astfel de imobil presupune şi dezavantaje şi riscuri. Mai exact, clientul trebuie să depună înainte de licitaţie o garanţie de 10% din preţul cerut. Dacă este câştigător,  trebuie să achite toată suma în termen de 30 de zile de la licitaţie sau pierde banii.

Nu este o garanţie faptul că se poate muta. În cazul în care imobilul e locuit, trebuie să-i evacueze pe foştii proprietari şi, în
plus, riscă să umble câţiva ani prin tribunale dacă există contestaţii.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close