Antena 3 CNN Economic Imobiliare Oprescu: Bucureştenii din centru să plătească impozite mai mari

Oprescu: Bucureştenii din centru să plătească impozite mai mari

Oprescu: Bucureştenii din centru să plătească impozite mai mari
Sursa foto: sorin oprescu
20 Apr 2010   •   17:10

Primarul Sorin Oprescu spune că municipalitatea vrea să reîncadreze teritoriul administrativ al Bucureştiului pe zone de fiscalitate, menţionând că nu este normal ca bucureştenii care locuiesc în centrul oraşului să plătească impozit egal cu cei de la periferie.

"În toate capitalele europene se practică acest lucru. Pe măsură ce se dezvoltă, cartiere trec din zona B în A, din zona D în zona C. Este normal ca cei care locuiesc în centrul oraşului să plătească impozite mai mari", a declarat Sorin Oprescu, citat de Mediafax
.

Oprescu spune că e nevoie de o asemenea împărţire pentru că au apărut noi zone construite şi s-au dezvoltat noi reţele de circulaţie.

Noile reglementări de la nivel urban se bazează pe calitatea utilităţilor publice şi a serviciior urbane, valoarea pe piaţa imobiliară a terenurilor şi potenţialul de investiţie a terenurilor, precum şi situarea amplasamentelor în zone de dezvoltare prioritare.

Zona A va cuprinde porţiunea de-a lungul malurilor Dâmboviţei, de la intersecţia Splaiului Independenţei cu Bulevardul Vasile Milea până la partea vestică a Sema Park.

Din zona A nu mai fac parte terenurile inundabile din jurul lacului Colentina. Respectivele porţiuni au fost trecute într-o zonă inferioară de impozitare. Zona A cuprinde, astfel, noi suprafeţe de teren, precum limitele de nord ale lacurilor Fundeni şi Băneasa.

Zona B cuprinde Şoseaua Giurgiului şi Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin, Bulevardul 1 Decembrie, strada Feteşti, strada Râmnicu Vâlcea, precum şi Drumul Gura Siriului.

Zona C are Şoseaua Andronache, strada Moroieni, zona industrială dintre strada Industriilor şi strada Badicului ( sector 3), zona de locuinţe Prelungirea Ferentari-aleea Livezilor ( sector 5 ).

Zona D cuprinde, astfel, toate terenurile din teritoriile slab construite, lipsite de dotăro, cu accesibilitate redusă şi uşor inundabile cum sunt
teritoriul dintre linia CF Industrial şi Splaiul Unirii, zona de la vest de Lacul Morii şi CET Vest.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu impozite
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close