Antena 3 CNN Economic Imobiliare (P) Achiziții imobiliare avantajoase – sfaturile experților Maurer Imobiliare

(P) Achiziții imobiliare avantajoase – sfaturile experților Maurer Imobiliare

(P) Achiziții imobiliare avantajoase – sfaturile experților Maurer Imobiliare
04 Dec 2017   •   16:04

Achiziționarea unei locuințe reprezintă un proces complex, în care fiecare trebuie să se implice cu responsabilitate, fiind una dintre cele mai importante investiții din decursul unei vieți. Reprezintă mai ales o provocare întrucât este vorba despre spațiul ce urmează să devină noul cămin al familei, deci fiecare detaliu contează.

Maurer Imobiliare este un dezvoltator de top ce activează în România și a făcut nenumărate familii fericite prin spațiile imobiliare vândute la prețuri rentabile, ce asigură cele mai bune condiții de confort. Recomandarea acestor speciliști este de a realiza o documentare minuțioasă înainte de a face o astfel de investiție, pentru a evita greșelile ce pot efectiv ruina unele persoane.

Sfaturi de bază pentru o achiziție imobiliară rentabilă și avantajoasă

Oricine pornește în căutarea unor oferte imobiliare Brasov sau din orice oraș din țară trebuie să aibă în vedere o serie de aspecte, ca puncte de reper în alegerea celui mai potrivit spațiu.

Realizarea unui plan financiar organizat

Indiferent de statutul financiar, fiecare trebuie să aibă un anumit grad de vizibilitate în ceea ce privește veniturile sale, pentru un interval mediu de timp. Este necesar mai ales în cazul în care achiziția urmează să fie realizată prin creditare.

De asemenea, cunoașterea preferințelor poate face diferența în privința costului final al noului imobil, deci toate trebuie puse cap la cap de la bun început.

Informarea temeinică

După cum a mai fost menționat, cumpărătorul trebuie să studieze atent piața și să cunoască acele aspecte care ar putea să se modifice sau să îi afecteze planurile. Cei care optează pentru un credit la bancă trebuie să se informeze cu privire la demersurile ce trebuie făcute, la durata acestora.

De asemenea, parcurgerea unor ghiduri ce vizează o achiziție imobiliară este necesară, pentru ca noua proprietate să corespundă cu nevoile fiecăruia. Nu ar trebui scoase din ecuație avantajele pe care le-ar oferi ajutorul unei companii specializate. După ce a fost identificat spațiul potrivit, din nou urmează o serie de probe de foc, necesare pentru eliminarea oricăror posibile nereguli.

Analizarea calității construcției

Este un pas extrem de important, ce trebuie parcurs cu maximum de precauție. De cât de atent este acesta realizat depinde și confortul pe care noii proprietari îl vor resimți.

De foarte multe ori ambalajul atrăgător este cel care vinde, iar aceasta poate fi o greșeală ireparabilă. Înainte de a lua orice hotărâre deci cu privire la o astfel de investiție, este bine să fie parcurse actele care atestă calitatea construcției, date despre echipa care a realizat-o și alte astfel de detalii. De asemenea, clientul trebuie să vizualizeze fizic apartamentul, respectiv garsoniera, pentru a vedea cum se prezintă aceasta.

Verificarea instalațiilor electrice și sanitare este necesară, chiar dacă este vorba despre un imobil recent construit. În cazul în care sunt detectate nereguli ulterior încheierii contractului, cheltuielile de reparații sunt suportate de noul proprietar.

De asemenea, calitatea izolației, în cazul în care aceasta există, trebuie verificată. Ce tip de material a fost utilizat în realizarea proiectului? Sunt detalii importante, pentru că o izolație precară va avea consecințe asupra costurilor de întreținere.

Din varietatea de oferte imobiliare Brașov trebuie să fie selectate exclusiv cele care menționează despre contractul de vânzare – cumpărare. Emiterea acestui detaliu ar putea denota prezența unor nereguli și nimeni nu își dorește să se confrunte cu tot felul de situații neplăcute, mai ales când în joc este o sumă considerabilă de bani, de cele mai multe ori împrumutată.

Citirea atentă a contractului ce se încheie este obligatoriu de realizat, de altfel ca orice alt document cu valoare juridică. Ambele părți trebuie să fie sigure că nu există clauze neclare sau aspecte care ar avantaja incorect una din părți.

O atenție sporită trebuie de asemenea acordată datelor și corectitudinii acestora. Se poate întâmpla ca vânzătorul să nu fi introdus corect datele de identificare ale apartamentului, prețul de vânzare, respectiv termenii în care dorește să se realizeze plata. De preferat este să fie solicitat ajutorul unui expert care să studieze în amănunt clauzele incluse în contractul de vânzare – cumpărare. De asemenea, orice neclaritate și întrebare cu privire la întreaga operațiune trebuie lămurită la timpul potrivit.

Mediul online este o sursă bogată de informații în acest sens și poate fi consultat pentru a stabili care sunt acele criterii neapărat de avut în vedere pentru o achiziție rentabilă. Pe maurerimobiliare.ro sunt de asemenea disponibile informații în acest sens.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close