Antena 3 CNN Economic Imobiliare (P)Trucuri de la specialiștii din imobiliare – la ce să fiți atenți când închiriați un spatiu

(P)Trucuri de la specialiștii din imobiliare – la ce să fiți atenți când închiriați un spatiu

(P)Trucuri de la specialiștii din imobiliare – la ce să fiți atenți când închiriați un spatiu
18 Dec 2017   •   13:02

Închirierea pare să fie o acțiune din sfera imobiliară care nu implică prea multe griji. Cel puțin în rândul românilor se manifestă o oarece relaxare: cui îi place, vine, vede și alege să închirieze. Când nu îi mai convine, schimbă locul. Un astfel de context nu este tocmai favorabil, așadar piața are nevoie de educare din acest punct de vedere.

Pentru cei care își doresc apartamente de inchiriat este de preferat a se ține cont de o serie de aspecte. Iată ce spun experții imobiliari în legătură cu un comportament adecvat în ceea ce privește colaborarea dintre proprietar și chiriaş.

Nevoia de contract

Un contract aduce la mijloc aspectele legale ce vor fi în favoarea celor două părți. Acesta poate să includă tot felul de detalii și termeni specifici legați de cum se va desfășura colaborarea: termenul de plată, perioada de evacuare la finalitatea închirierii, perioadele de vizite sau cine suportă cheltuielile în cazul reparațiilor ce pot surveni de-a lungul timpului.

Desigur că dacă una din părți nu cere acest drept, de închiriere prin semnare de contract, se face uitat acest aspect. Este de datoria ambelor părți până la urmă.

Nu faceți compromisuri

O altă practică este aceea de a alege ce este. Este adevărat că peste anumite aspecte se poate trece. Însă asta duce la un nivel mai scăzut al confortului și nivelului de trai. Până la urmă compromisurile de acest gen sunt și cele care perpetuează o piață deficitară a închirierilor. Arătând o delăsare de ambele părți și o tăcere implicită, mulți proprietari de imobile „strică” piața. Pentru că, spre exemplu, vor cere prețuri ce afectează echilibrul existent pe piața de profil.

Cum vă asigurați că alegeți ceva bun

Dorinta și nevoia de a închiria se poate asocia foarte bine cu nevoia de a apela la experți imobiliari. În primă fază se recomandă un prospect pe piață. De aceea portalul online Compari Imobiliare ce cuprinde oferte variate, din toată țara, este o recomandare. Acestea se actualizează constant și mențin un înalt nivel de informare a publicului interesat de imobiliare.

Ştiind care este cotația unor imobile din anumite regiuni, se va face astfel și o estimare de preț aferentă unei posibile plăţi de chirie. Ce este mai mult sau mai puțin trebuie să corespundă cu anumite facilități sau lipsa lor.

Nu vă lăsați păcăliți de ieftin. Pentru că până la urmă în joc este confortul, ceea ce ține de modul în care se va desfășura viața privată. Conștientizând că este vorba de o chirie ce definește viaţa și alegerile unei persoane, este de preferat să se dorească un complex de avantaje ce vin la pachet cu spațiul închiriat. Spre exemplu, sisteme sanitare și electrice noi, cu dotări moderne, un spațiu decent, deloc aglomerat sunt doar câteva repere de luat în seamă.

La capitolul anunțuri, pentru a eficientiza căutarea este de preferat să le alegeți pe cele ce includ și fotografii. Compari Imobiliare vă oferă o listă vastă de anunțuri din care să alegeți ceea ce vi se potrivește. Mai rămâne însă să dozați responsabilitatea cu care definiți o astfel de colaborare.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close