Antena 3 CNN Economic Imobiliare (P) Usile de interior care iti transforma casa intr-o oaza a elegantei arhitecturale

(P) Usile de interior care iti transforma casa intr-o oaza a elegantei arhitecturale

(P) Usile de interior care iti transforma casa intr-o oaza a elegantei arhitecturale
21 Feb 2018   •   16:17

Desi tocmai am inceput anul, constructorii nu stau degeaba si au inceput sa aleaga deja finisajele pentru noile locuinte. Daca si tu te numeri printre cei care si-au inceput anul cu chef de amenajari interioare, dincolo de toate, ai mare grija de usi de interior alegi.

Amenajarea interiorului, fie ca este vorba despre o casa sau un apartament nou, sau ne-am propus schimbari majore in vechea locuinta, dorindu-ne o schimbare substantiala in ceea ce priveste spatiul in care traim zi de zi, pe langa investitia necesara, in functie de posibilitatile fiecaruia, este un proces laborios, in care trebuie sa tinem cont de multe aspecte, astfel incat produsul final sa ne multumeasca pe deplin. Fiecare etapa a amenajarii locuintei necesita atentie deosebita, iar neglijarea sau ignorarea unora dintre acestea ar putea determina la final fie mai putin din confortul dorit, fie un decor diferit fata de ce ne-am propus initial.

Magazinele de profil din mediul virtual au inceput sa propuna celor interesati cele mai noi usi de interior, care de care mai frumoase, mai in pas cu tendintele moderne. Kulttur s-a remarcat de-a lungul anilor datorita diversitatii de modele de usi de interior si de exterior, intr-o gama variata de modele si culori, in functie de tematica si ambiantul casei - decupaj de sticla, foaie tubulara, furnir natural, usile de interior glisante, potrivite pentru baie, bucatarie si terase, precum si cele din lemn stratificat sau sticla.

Asa iti alegi usile de interior

Fiecare tip de usi de interior ofera anumite beneficii. Cele din lemn masiv, de exemplu, sunt o alegere excelenta daca sunteti interesati de o mai buna izolare fonica. Usile rezistente la foc pot oferi pana la o jumatate de ora de protectie in caz de incendiu si sunt o alegere excelenta pentru dormitoare. Usile glisante in buzunar se strecoara in perete, in loc sa se deschida si sunt o alegere buna pentru un spatiu mai mic.

Este foarte important ca usile de interior sa fie stabilite odata cu turnarea sapei. Trebuie sa ai in vedere faptul ca usile de interior trebuie sa se imbine perfect cu gresia sau parchetul ales. De cele mai multe ori, acest aspect nu este luat in considerare de constructori, fapt pentru care va fi nevoie de spargerea peretilor pentru potrivirea usilor de interior alese.

Culoarea si finisajele camerei. Specialistii in design interior te sfatuiesc sa optezi pentru usile de interior albe si cu finisaj lucios pentru amenajarile moderne sau minimaliste, iar pentru cele mate daca vrei o camera in stilul provence sau american. Alegerea culorii usilor de interior este poate cel mai dificil lucru. Unii aleg culoarea usilor in functie de culoarea pardoselii. Altii aleg usile de interior in functie de culoarea mobilierului, lucru care nu este foarte indicat tinand cont ca de-a lungul timpului s-ar putea sa va schimbati mobila. O alta varianta este sa alegeti usile interioare in functie de culoarea tamplariei ferestrelor.

Finisajele usilor de interior conteaza foarte mult in crearea unei ambiante perfecte. Daca preferi usile de interior in culoarea nucului, monteaza-le in spatii cu interioare clasice.

Mai mult, usile de interior trebuie asortate cu pardoseala. Nici sa nu te gandesti ca o pardoseala deschisa se va vedea frumos cu o usa de interior de culoare inchisa. Desi sunt cazuri in care se constrasteaza frumos, ideal ar fi sa ceri sfatul unui specialist, care va lua in calcul tipul camerei, mobila aleasa, culoarea peretilor si draperiile.

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close