Antena 3 CNN Economic Imobiliare Piaţa imobiliară, în declin. Vezi oraşele cu cele mai accesibile şi scumpe locuinţe

Piaţa imobiliară, în declin. Vezi oraşele cu cele mai accesibile şi scumpe locuinţe

Piaţa imobiliară, în declin. Vezi oraşele cu cele mai accesibile şi scumpe locuinţe
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Mai 2011   •   11:04

Piaţa imobiliară şi-a continuat declinul şi în primele trei luni ale acestui an. Casele s-au vândut mai ieftin atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe din ţară.

În Capitală, preţurile pentru case şi vile s-au redus cu aproape 4% faţă de ultimele trei luni ale anului trecut. Cea mai mare scădere de preţuri a fost însă la Constanţa. Aici, locuinţele s-au ieftinit cu peste 7%.

La polul opus s-a situat Braşovul, singurul oraş din ţară unde casele s-au vândut mai scump. Pentru o locuinţă la poalele muntelui, românii au plătit cu 4% mai mult decât la finele lui 2010.

Spre exemplu, o vilă nouă de 120 de metri pătraţi a ajuns aici la 116.000 de euro. La malul mării, aceeaşi casă e cu 5.000 de euro mai scumpă. Iar dacă vreţi să vă cumpăraţi casă la Bucureşti, trebuie să plătiţi 164.000 de euro.

Singurele case mai ieftine sunt la marginea oraşelor. Acolo, preţul este similar cu cel al apartamentelor de trei sau patru camere.

Dintre toate zonele ţării, cele mai scăzute preţuri le găsim la Iaşi. Lipsa cererii a redus preţul pe metrul pătrat şi cu un sfert faţă de cel al apartamentelor. O casă de 120 de metri, construită după '90, costă mai puţin de 80.000 de euro.

Cât costă o vilă de 120 metri pătraţi, în oraşele din ţară

Bucureşti: 164.000 euro

Constanţa
: 120.840 euro

Braşov: 116.000 euro

Iaşi: 77.400 euro

 



×
Subiecte în articol: imobiliare pret ieftinire case vile Iași Brașov
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close