Antena 3 CNN Economic Imobiliare Pogea: Persoanele cu venituri reduse vor putea să-şi cumpere o locuinţă prin programul ?Prima Casă?

Pogea: Persoanele cu venituri reduse vor putea să-şi cumpere o locuinţă prin programul ?Prima Casă?

Pogea: Persoanele cu venituri reduse vor putea să-şi cumpere o locuinţă prin programul ?Prima Casă?
Sursa foto: gheorghe pogea
22 Mai 2009   •   22:15

?Programul Prima casă este de natură să reducă costul efectiv al creditării. Astăzi băncile nu se înghesuie să acorde tinerilor credite pentru locuinţe?, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, vineri seară, într-o ediţie specială a emisiunii BizBazar.

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat programul "Prima Casă", dedicat sprijinirii persoanelor care achiziţionează pentru prima oară o locuinţă. Programul se adresează tuturor celor care nu au o casă în România şi care nu au avut un credit ipotecar.

?Ne gândim de mai multa vreme la măsuri active, în România problema locuinţelor o cunoaştem de multă vreme, sunt mulţi tineri care au nevoie de o casă şi foarte mulţi dintre ei nu pot accesa creditele. Guvernul s-a gândit la acest program, şi toţi cei care doresc să-şi cumpere trebuie să stabilească criteriile de eligibilitate ale băncii?, a spus Gheorghe Pogea.

Ministrul a arătat şi condiţiile în care cei care-şi doresc o casă vor primi credit de la bănci pentru a o obţine.

?Un tânăr are salariu, împreună cu soţia, îndeplineşte condiţiile de eligibilitate ale băncii, iar în acest moment intervine garanţia statului?, a precizat Pogea.

Programul "Prima Casă" va fi derulat de către Ministerul Finanţelor şi are atât un scop social, cât şi unul economic. Prin derularea acestui program se încearcă deblocarea creditării şi relansarea sectorului imobiliar.

?Datorită reducerii costurilor cu finanţarea vor fi multe persoane cu venituri reduse care vor putea să-şi cumpere o casă?, a spus ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Potrivit ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, statul va garanta, practic, 80% din valoarea creditului necesar pentru achiziţionarea unei locuinţe. Acesta a declarat, însă, că valoarea creditului nu va putea fi mai mare de 60.000 de euro.

"Fondul Naţional de Garantare al creditelor va acorda garanţii de aproximativ un miliard de euro", a mai declarat Gheorghe Pogea.

Valoarea creditului reprezintă preţul mediu cu care se va achiziţiona o locuinţă la nivel de ţară, aşa cum a fost aproximat de Guvern, a explicat premierul miercuri.

Programul ?Prima Casă? va deveni operaţional în maximum 60 de zile.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Pogea programul prima casa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close