Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţul chiriilor la apartamentele din Bucureşti şi alte oraşe mari a scăzut cu 30%

Preţul chiriilor la apartamentele din Bucureşti şi alte oraşe mari a scăzut cu 30%

Preţul chiriilor la apartamentele din Bucureşti şi alte oraşe mari a scăzut cu 30%
Sursa foto: apartament
02 Iun 2009   •   08:55

Veşti bune pentru chiriaşii din toată ţara. Tarifele, practicate de proprietarii de imobile, au scăzut cu până la 30%, faţă de 2008. Specialiştii spun că preţurile vor continua să scadă cu până la 10 procente, în următoarele luni.
Cele mai mari şanse de a-şi găsi o locuinţă mai ieftină le au chiriaşii din Bucureşti. Şi asta pentru că preţurile practicate de proprietari au scăzut în proporţie de până la 30% în ultimele şase luni, ca urmare a deprecierii leului în raport cu moneda europeană, scrie Gândul.
Dacă în luna decembrie de pildă, chiria medie pentru o garsonieră din zona Berceni era de aproximativ 300 de euro, în prezent acesta sare puţin peste 200 de euro. Diferenţa este semnificativă şi în cazul apartamentelor cu două camere. În zona Iancului, de exemplu, chiria pentru un astfel de apartament este în prezent de 350 de euro, adică cu 20 de procente mai mică faţă de cât era la sfârşitul anului trecut. Mai mult, chiriile vor continua să scadă în Bucureşti cel puţin până în toamnă, când va începe noul an universitar.
Capitala este urmată, în topul ieftinirilor, de Cluj, unde cel mai mult s-au ieftinit chiriile pentru apartamentele situate în zona centrală, în proporţie de până la 27%.
Scăderi semnificative ale chiriilor, de până la 20 de procente s-au înregistrat şi în Constanţa şi Sibiu, se mai arată în Gândul.

Antena 3

×
Subiecte în articol: chirie pret
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close