Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile caselor s-au prăbuşit în 80% din oraşele americane

Preţurile caselor s-au prăbuşit în 80% din oraşele americane

Preţurile caselor s-au prăbuşit în 80% din oraşele americane
19 Noi 2008   •   12:19

Preţul caselor a scăzut în 4 din 5 oraşe din SUA în al treilea trimestru, potrivit unui studiu al asociaţiei agenţiilor imobiliare.
Preţul mediu a scăzut cu nouă procente faţă de anul anterior şi vânzarea caselor cu ipotecă a reprezentat o treime din totalul vânzărilor.
Preţurile au avut un trend descendent în 120 zone metropolitane, au crescut în 28 şi nu s-au schimbat în patru - acestea fiind cele mai drastice cifre înregistrate din 1979.
Modificările de preţ au dus la pierderi de 666 milliarde de dolari pentru băncile americane sau asiguratori, iar companiile americane au fost forţate să concedieze 1,4 milioane persoane în ultimele şase luni. Cele mai mari scăderi ale preţului s-au înregistrat în California - cu 39% în unele zone, Sacramento - cu 37% până la un preţ mediu de 212.000 dolari şi în San Diego cu 36 procente.
În Elmira, din New York, s-a înregistrat o creştere de 13%. Analizele Bloomberg arată că anuzl viitor este de aşteptat o scădere cu alte 7,8 procente , faţă de cele 14 prognozate pentru acest an.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close