Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile imobilelor de pe litoral au scăzut cu aproape 50%

Preţurile imobilelor de pe litoral au scăzut cu aproape 50%

Preţurile imobilelor de pe litoral au scăzut cu aproape 50%
Sursa foto: Mamaia
18 Apr 2009   •   14:01

Criza imobiliară blochează continuarea investiţiilor turistice de pe litoral. Mamaia Nord este în urmă cu termenele de finalizare a construcţiilor. În plus, preţurile locuinţelor din noua staţiune au scăzut chiar şi cu 50%, comparativ cu anul trecut.

Complexurile hoteliere, vilele şi blocurile de locuinţe care urmau să formeze cea mai nouă staţiune a litoralului, între Mamaia şi Năvodari, au rămas în diferite stadii de construcţie. Zona care cunoştea o dezvoltare fabuloasă, anul trecut, prezintă o mulţime de blocuri cu apartamentele goale sau stopate ?la roşu?.

Complexul ?Maria Regia?, din zona Hanul Piraţilor, cuprinde 46 de vile albe, luxoase, cu garaj şi o mie de metri pătraţi de curte. Investiţia a fost de aproape 50 de milioane de euro. Locuinţele de lux costau în urmă cu un an peste un milion de euro. Astăzi pot fi cumpărate cu sume între 550.000 şi 800.000 de euro, iar dezvoltatorii sunt dispuşi să le vândă chiar şi în rate. Zece vile nu au mai fost utilate din cauza lipsei de banilor.

Nici locuinţele şi terenurile din sudul litoralului nu au scăpat de efectele crizei. Sunt mai ieftine cu 25%, comparativ cu anul trecut. În Mangalia, o garsonieră costă cel mult 40.000 de euro, în zona ultracentrală.
Un apartament cu două camere, care în 2008 putea fi vândut cu 70.000 de euro valorează cel mult 50.000. Proprietarii de imobile aşteaptă ca piaţa să-şi revină. Până atunci, preferă să închirieze locuinţele în loc să le vândă.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close