Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile la casele de vacanţă au scăzut cu până la 50% în ultimii trei ani

Preţurile la casele de vacanţă au scăzut cu până la 50% în ultimii trei ani

Preţurile la casele de vacanţă au scăzut cu până la 50% în ultimii trei ani
Sursa foto: Foto: holiday-rental-villa.npage.de
01 Iul 2011   •   11:32

Dacă vreţi să vă cumpăraţi o casă de vacanţă, agenţii imobiliari vin cu veşti bune. Preţurile au scăzut cu 50% în ultimii trei ani, conform unei analize a portalului imobiliare.ro.

În funcţie de zonele unde sunt situate casele, preţurile pot varia de la 15.000 de euro până la 500.000 de euro.

Peste jumătate dintre ofertele de asfel de locuinţe au un preţ mai mare de 150.000 de euro, iar pentru aproape 17% din anunţuri preţurile de strigare sunt mai mici de 60.000 de euro. Cu preţuri cuprinse între 60.000 şi 100.000 de euro găsim 17,5% din casele de vacanţă puse la bătaie de proprietari, iar 14% din anunţuri au preţuri ce variază între 100.000 şi 150.000 de euro.

Cele mai multe oferte pentru casele de vacanţă le găsim în judeţele Constanţa, Ilfov, Braşov , Prahova şi Hunedoara. În Constanţa însă cei mai mulţi preferă să-şi cumpere apartamente noi, în locul caselor de vacanţă, pentru că acestea din urmă sunt mult mai scumpe atât ca preţ cât şi în ceea ce priveşte costurile de întreţinere.

În judeţul Ilfov, majoritatea caselor de vacanţă disponibile sunt situate în localităţi precum Snagov şi Corbeanca şi se înscriu în segmentul de top, la fel ca cele din judeţele Prahova şi Braşov.

Cine are mai puţini bani, dar îşi doreşte foarte mult o casă de vacanţă, se poate îndrepta către mediul rural. În localitatea Tariverde, aflată la 35 kilometri de oraşul Tulcea, cu mai puţin de 15.000 de euro vă puteţi cumpăra o casă de ţară. La polul opus se află câteva zeci de oferte al căror preţ poate ajunge şi la 3 milioane de euro, cum ar fi vilele de lux din Sinaia.



×
Subiecte în articol: reduceri Tulcea Ilfov Sinaia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close