Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile terenurilor au scăzut în ultimii doi ani cu până la 50%

Preţurile terenurilor au scăzut în ultimii doi ani cu până la 50%

Preţurile terenurilor au scăzut în ultimii doi ani cu până la 50%
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Aug 2011   •   22:53

Vremuri bune pentru cei care vor să îşi construiască o casă. Preţul terenurilor s-a înjumătăţit faţă de-acum doi ani. Chiar şi materialele de construcţii sunt mai ieftine. O casă la marginea oraşelor, cu tot cu teren, ajunge să coste cât un apartament în centru.

În ultimii doi ani preţurile au cunoscut o scădere semnificativă, de peste 50%. În centrul şi în nordul Capitalei, preţurile se menţin în acest moment la o medie de 700 de euro pe metru pătrat, în timp în zonele de lângă Bucureşti terenul se vinde şi la 10 euro metrul pătrat. În ţară preţul mediu este de maximum 70 de euro pe metrul pătrat.

Pentru a ne construi casa de la zero, avem nevoie de 20.000 de euro pentru un teren de 350 de metri pătrati. Dacă optăm pentru casă la roşu, trebuie să scoatem din buzunar alţi 20.000 de euro. Finisajele, instalaţiile şi utilităţile ne mai costă şi ele încă 30.000 de euro. La final, vom avea o locuinţă de 100 metri pătraţi, parter şi mansardă, cu trei dormitoare, un living, două băi şi o bucătărie.

Alte avantaje se întâlnesc la preţurile pentru materialele de construcţie, care  au scăzut şi ele cu câteva procente, forţate de lipsa cererii de pe piaţă. La fel s-a întâmplat şi cu costul forţei de muncă, mai ales că în ultimii ani firmele din domeniu s-au luptat să supravieţuiască.

 



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close