Antena 3 CNN Economic Imobiliare "Prima Casă 2", funcţional numai pentru locuinţele deja construite

"Prima Casă 2", funcţional numai pentru locuinţele deja construite

"Prima Casă 2", funcţional numai pentru locuinţele deja construite
Sursa foto: imobiliare
11 Mar 2010   •   13:29

"Prima Casă 2" este funcţional doar pentru achiziţia de locuinţe deja construite, iar pentru cele care urmează să fie dezvoltate programul va fi disponibil în zece zile, fiind necesar un nou act normativ al Guvernului pentru a regla anumite aspecte legate de acest segment, scrie

"Problemele sunt rezolvate, urmează să fie introduse într-un act normativ. Se pot acorda garanţii, prin noul program pentru case construite, urmând ca pentru cele nou construite să fie disponibil în următoarele zece zile", spune Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional al Creditelor pentru IMM-uri.

Aceasta precizează că anumite aspecte vizează modificarea legislaţiei în care să fie introdusă şi garanţia pentru bunurile viitoare, asemănătoare creditului ipotecar.

Un alt aspect este legat de cazul în care din asocierile de persoane pentru dezvoltarea de locuinţe se retrage unul dintre asociaţi.

"Noi am identificat toate problemele, am găsit soluţii, urmează ca acestea să fie cuprinse într-un act normativ al guvernului", a menţionat Şaramet.

Preşedintele FNGCIMM spune că deja joi fondul va primi primele dosare de la BRD pentru varianta nouă a programului "Prima Casă" pentru achiziţia de locuinţe deja construite.

"Primim în continuare câte 80-100 de dosare pentru achiziţia de locuinţe cu antecontracte semnate până la 15 februarie, iar azi vor veni şi primele dosare, de la BRD, pe varinta noului plafon de 700 milioane de euro. Suntem pregătiţi să absorbim 300 de dosare pe zi, faţă de 200 în trecut. Vrem să liniştim pe toată lumea, că dacă vor veni mai mult 300-400 pe zi în primele zi, dosarele nu se vor respinge, nu se vor pierde, dar se lucrează cu oameni şi maşini, care au un anumit nivel de saturare", a spus Şaramet.

Acesta adaugă că la un ritm de 200 de dosare pe zi, Fondul poate acorda garanţia în trei zile.

Fondul a acordat până pe 9 martie 16.564 garanţii pentru achiziţia de locuinţe prin programul "Prima Casă" în valoare totală de 689,48 milioane de euro, valoarea tranzacţiilor susţinute (suma preţurilor de tranzacţionare ale imobilelor cumpărate prin program) fiind de 803,3 milioane de euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prima casa locuinte
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close