Antena 3 CNN Economic Imobiliare "Prima Casă" se deschide pe 20 iunie, iar "Rabla" se extinde şi la autoutilitarele uşoare

"Prima Casă" se deschide pe 20 iunie, iar "Rabla" se extinde şi la autoutilitarele uşoare

"Prima Casă" se deschide pe 20 iunie, iar "Rabla" se extinde şi la autoutilitarele uşoare
Sursa foto: Casa
03 Iun 2009   •   18:30

Premierul Emil Boc a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că programul "Prima Casă" va deveni operaţional în termen de 15 zile. Mai precis, în jurul datei de 20 iunie.

În următoarele două săptămâni, Guvernul urmează să definitiveze regulamentul pentru participarea la acest program.

Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, a anunţat, de asemenea, că peste 20 de bănci şi-au prezentat ofertele pentru programul Guvernului. Acesta a mai precizat totodată că "Prima Casă" se referă doar la locuinţele care au fost deja construite.

De noul program pot beneficia românii care încă nu au o locuinţă. Cabinetul Boc va garanta locuinţe în România în valoare de un miliard de euro.

"Prima Casă" va fi derulat de către Ministerul Finanţelor şi are atât un scop social, cât şi unul economic. Prin derularea acestui program se încearcă deblocarea creditării şi relansarea sectorului imobiliar.

Practic, statul va garanta 80% din valoarea creditului necesar pentru achiziţionarea unei locuinţe. Valoarea creditului nu va putea fi, însă, mai mare de 60.000 de euro.

"Fondul Naţional de Garantare al creditelor va acorda garanţii de aproximativ un miliard de euro", declara ministrul Pogea după adoptarea programului de către Guvern.

O altă decizie luată în şedinţa de miercuri a Guvernului a fost extinderea programului Rabla. Acesta va cuprinde şi autoutilitare uşoare, a anunţat premierul Emil Boc.

În plus, numărul de autoturisme pe care o persoană fizică îl va putea cumpăra prin program este, de acum, nelimitat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: program
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close