Antena 3 CNN Economic Imobiliare “Prima Casă”, sub semnul întrebării. Guvernul nu a aprobat încă bugetul programului, pentru 2011

“Prima Casă”, sub semnul întrebării. Guvernul nu a aprobat încă bugetul programului, pentru 2011

“Prima Casă”, sub semnul întrebării. Guvernul nu a aprobat încă bugetul programului, pentru 2011
21 Dec 2010   •   22:43

Programul “Prima Casă” e sub semnul întrebării la anul. Guvernul nu a aprobat încă bugetul acestuia, pentru 2011. Iar băncile sau Fondul de garantare se feresc să mai primească dosarele celor care vor să îşi cumpere apartamente.

Oamenii speră că şi în 2010 va fi ca în 2009, când Guvernul a aprobat continuarea programului în ultimele zile ale anului. Oficial, toată lumea îşi doreşte continuarea programului iar bugetul estimat pentru anul viitor este de 300 de milioane de euro.

Cum nu este încă aprobat, băncile şi Fondul de garantare lucrează acum doar dosarele depuse deja. Dacă va fi aprobat este posibil să apară schimbări majore.

Bancherii au cerut Guvernului ridicarea plafonului de garantare la 100.000 euro, dar şi împărţirea riscului, în mod egal. Cu o sumă mai mare s-ar putea cumpăra mai multe apartamente noi, care stau pe piaţă nevândute sau care urmează să fie construite.

 

×
Subiecte în articol: prima casa buget guvern program
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close