Antena 3 CNN Economic Imobiliare Prima locuinţă obţinută prin ?Prima Casă? va fi executată silit (VIDEO)

Prima locuinţă obţinută prin ?Prima Casă? va fi executată silit (VIDEO)

Prima locuinţă obţinută prin ?Prima Casă? va fi executată silit (VIDEO)
Sursa foto: prima casa
24 Apr 2010   •   20:14

Fie săraci, fie bogaţi, românii au probleme cu banii şi cu greu mai reuşesc să îşi achite creditele. Prima locuinţă cumpărată prin programul Prima Casă urmează să fie executată silit. Tot pe lista neagră apar şi vile de milioane de euro. Toate scoase la vânzare de Fisc.

Nici nu s-a mutat bine în prima lui casă, că proprietarul e nevoit să îşi facă bagajele şi să plece. Nu a putut să plătească decât trei rate.

Dar proprietarul nu a scăpat. Locuinţa urmează să fie executată silit.

Şi dacă apartamentul se vinde mai ieftin, atunci diferenţa va continua să o plătească persoana executată. Reprezentanţii Fondului de Garantare estimează că numărul celor care nu îşi vor mai putea plăti ratele prin programul Prima Casă va ajunge la câteva sute.

De partea cealaltă sunt bogaţii României, unii chiar din cea mai scumpă zonă a Capitalei.

O casă din sectorul 1 este scoasă la licitaţie cu aproape un milion de euro. Este vorba de o locuinţă de 300 de metri pătraţi, cu două etaje şi o mansardă.

Şi nu e singura.

Acesta este, de fapt, avantajul major al acestor locuinţe. Într-o primă fază preţul este cu 15% mai mic decât cel de pe piaţă. Dacă nimeni nu cumpără casele de la prima licitaţie, atunci preţul mai scade cu 10%. Pentru ca în cele din urmă să fie vândute la cel mai mare preţ oferit. De cele mai multe ori, jumătate din preţul iniţial al locuinţei.



Observator




×
Subiecte în articol: fisc credite prima casa rate proprietar
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close