Antena 3 CNN Economic Imobiliare Primul apartament ANL ce trebuia închiriat tinerilor a fost vândut cu 14.700 de euro

Primul apartament ANL ce trebuia închiriat tinerilor a fost vândut cu 14.700 de euro

Primul apartament ANL ce trebuia închiriat tinerilor a fost vândut cu 14.700 de euro
Sursa foto: anl
24 Noi 2009   •   17:52

Primul apartament construit de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), prin programul de închiriere destinat tinerilor, a fost vândut la jumătatea lunii noiembrie, cumpărătorul plătind 62.137 lei (circa 14.700 de euro) pentru un apartament cu două camere din oraşul Nehoiu, judeţul Buzău, scrie Capital.

"Prima locuinţă construită de ANL prin Programul de construcţii locuinţe pentru tineri a fost vândută în judeţul Buzău - oraşul Nehoiu. Apartamentul are două camere şi a fost vândut în data de 13 noiembrie, la preţul de 62.137,79 lei", arată un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei.

Plenul Senatului a adoptat în octombrie o propunere de lege prin care prevede posibilitatea vânzării locuinţelor construite prin ANL, la preţ de inventar. Preţul de inventar e constituit din costul de construcţie, la care se adaugă costurile suportate de primării pentru asigurarea utilităţilor.

Potrivit reprezentanţilor ANL, chiriaşii au în continuare prioritate la achiziţia acestor locuinţe. Preţul de inventar al unei garsoniere construite de ANL în Bucureşti ajunge la 20.000 de euro, iar în ţară variază între 14.000 şi 17.000 euro, ţinând cont de suprafaţă.

În prezent, 6.983 de locuinţe ridicate de ANL pot fi cândute. Sumele obţinute vor fi utilizate numai pentru a finanţa proiectul agenţiei, arată sursa citată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: anl
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close