Antena 3 CNN Economic Imobiliare Programul Prima Casă ar putea expira peste trei ani

Programul Prima Casă ar putea expira peste trei ani

Programul Prima Casă ar putea expira peste trei ani
Sursa foto: Prima Casa
09 Aug 2009   •   14:49

Programul Prima Casă expiră în trei ani, deoarece numărul celor care doresc să-şi achiziţioneze o casă prin programul guvernamental creşte de la o zi la alta. Numai în ultima săptămână au fost acordate peste 150 de solicitări. Experţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor susţin că la o valoare medie de 40.000 de euro, garanţia de un miliard de euro acordată de stat s-ar epuiza în aproape trei ani şi patru luni.

La o lună de la debutul programului guvernamental, Fondul de Garantare a primit peste 200 de solicitări de împrumuturi, scrie Evenimentul Zilei. Cererile au venit din mai toate judeţele ţării. Conform datelor Fondului de Garantare, Capitala se află în acest moment pe primul loc cu 40% din totalul cererilor avizate. Din marile oraşe precum Cluj, Timişoara, Galaţi, Constanţa au venit în medie cam 15-20 de cereri.

Pentru cele peste 200 de solicitări înregistrate la nivelul întregii ţări, Fondul a acordat o garanţie de peste 9,5 milioane de euro, din un miliard de euro, valoarea totală a programului guvernamental.

Experţii Fondului de Garantare susţin că numai în ultima săptămână au fost înregistrate peste 150 de solicitări la o valoare de 40.000 de euro. Dacă ritmul se menţine şi în următorul interval, garanţia acordată de stat s-ar epuiza în aproape trei ani şi patru luni. Sunt şanse ca banii din Fond să se termine şi mai repede dacă valoarea medie/credit ar fi chiar nivelul maxim aprobat de guvern, adică de 60.000 de euro,

În prezent, românii care doresc să-şi cumpere o casă prin programul guvernamental au la dispoziţie un număr de 19 instituţii de creditare.

Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close