Antena 3 CNN Economic Imobiliare Programul "Prima casă" ar putea fi operaţional începând cu 8 iulie

Programul "Prima casă" ar putea fi operaţional începând cu 8 iulie

Programul "Prima casă" ar putea fi operaţional începând cu 8 iulie
Sursa foto: prima casa
07 Iul 2009   •   17:33

Programul "Prima casă" ar putea fi operaţional începând cu ziua de miercuri, 8 iulie, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, citat de Mediafax. Documentele pentru prima locuinţă din programul guvernamental "Prima Casă" vor fi semnate miercuri. Primul beneficiar al programului este o familie de tineri din Bucureşti, a anun'at firma Premier, intermediarul tranzacţiei.

În comunicatul firmei se arată şi că premierul Emil Boc îi va primi, miercuri, la Palatul Victoria pe cei doi soţi pentru a-i felicita.

Persoanele care vor să ia credite prin programul "Prima Casă" vor trebui să achite un avans de 5% pentru o locuinţă de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenţa din preţul de achiziţie. Rata dobânzii va fi EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prima casa Emil Boc
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close