Antena 3 CNN Economic Imobiliare Românii cu mai multe case vor trebui să achite "o taxă de solidaritate" la bugetul local

Românii cu mai multe case vor trebui să achite "o taxă de solidaritate" la bugetul local

Românii cu mai multe case vor trebui să achite "o taxă de solidaritate" la bugetul local
18 Iun 2010   •   13:23

Proprietarii mai multor locuinţe neînchiriate vor trebui să achite, până pe 30 septembrie, "o taxă de solidaritate" la bugetul local, pe lângă impozitul pe proprietate, între 50% şi 200% din impozit. Din această taxă, statul speră să obţină 31 milioane lei în 2010, scrie Mediafax.

Taxa de solidaritate va fi aplicată proprietarilor de mai multe locuinţe printr-o ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal.

Documentul a fost obţinut de agenţia de presă şi menţionează că persoanele fizice care deţin mai multe clădiri ca locuinţe, care nu sunt închiriate de alte persoane, vor plăti la buget o taxă de solidaritate reprezentând 50% din impozitul datorat pe 2010 pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, 100% din impozitul datorat pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi 200% din impozit pentru a treia clădire şi următoarele clădiri în afara adresei de domiciliu.

Taxa va trebui achitată până la 30 septembrie 2010.

Guvern spune că ia această măsură pentru că are nevoie de creşterea veniturilor.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: locuinte taxa de solidaritate
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close