x close

Rușii trimit avioane de război în apropierea Turciei

06 Ian 2016   •   11:46
Rușii trimit avioane de război în apropierea Turciei Foto: wikipedia.org

O escadrilă de avioane MiG-29 va fi detașată la baza aeriană din Erebuni, Armenia, în a doua jumătate a acestui an, informeaza News.az din Azerbaidjan, care citeaza surse din cadrul armatei ruse.

Erebuni este o baza aeriana ruseasca aflata in apropiere de Erevan, capitala Armeniei, tara vecina cu Turcia. Distanta pana la granita este extrem de mica, mai ales pentru un avion de vanatoare precum MiG-29.

Moscova a descris operatiunea ca fiind una de revizie a aeronavelor care supravegheaza spatiul aerian al Comunitatii Statelor Independente, avioanele MiG-29 urmand sa execute zboruri de antrenament si de supraveghere.

"In a doua jumatate a anului 2016, mai multe avioane usoare de lupta din a patra generatie MiG-29 si un elicopter de transport Mi-8 vor ajunge in baza aeriana Erebuni aflata in Armenia", se arata intr-un raport al rusilor.

Imediat dupa Anul Nou, inginerii si mecanicii de intretinere de la baza aeriana din Armenia au inceput sa amenajeze noile hangare destinate aparatelor de zbor care urmeaza sa fie detasate la Erebuni, informeaza presa locala.


Citeşte mai multe despre:

Rusia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati