Antena 3 CNN Economic Imobiliare S-a dat startul la Prima Casă 3. Băncile primesc dosarele celor care-şi doresc o locuinţă nouă

S-a dat startul la Prima Casă 3. Băncile primesc dosarele celor care-şi doresc o locuinţă nouă

S-a dat startul la Prima Casă 3. Băncile primesc dosarele celor care-şi doresc o locuinţă nouă
Sursa foto: Intact Images
06 Feb 2011   •   23:21

S-a dat startul la Prima Casă 3. Băncile au început să primească dosarele celor care-şi doresc o locuinţă nouă. Dar ce puteţi cumpăra de aceşti bani? Cel puţin un apartament de două camere, în toate oraşele ţării. În unele zone însă, se găsesc şi case. Am cercetat ofertele şi vă spunem ce variante aveţi.

Aura şi Andrei sunt timişoreni. S-au căsătorit recent şi îşi doreau o casă numai a lor. Au găsit-o, chiar dacă nu are o curte cu gazon. Este un apartament la mansardă.

Locuinţa este destul de spaţioasă şi se află într-o zonă bună. Şi, un aspect foarte important, se încadrează în suma de 60.000 de euro.

Locuinţele ca aceasta sunt acum cele mai căutate. Vorbim de un apartament cu trei camere, construit la mansardă, toate finisajele sunt noi, iar preţul este de 45.000 de euro.

La Constanţa, clienţii programului "Prima casă" pot cumpăra cu suma disponibilă chiar şi o casă în oraş. Este vorba însă despre o clădire veche, care are nevoie de investiţii suplimentare.

“În Constanţa putem găsi o casă din chirpici, o casă de 50-60 de ani în diverse cartiere ale Constanţei”, a declarat Marin Soare, agent imobiliar.



Este însă o variantă accesibilă pentru cei care nu au mulţi bani: preţurile pornesc de la 30.000 de euro. Cei care doresc pot dărâma ulterior aceste case, pentru a construi unele noi în loc.

La 20 de kilometri de Capitală, în apropiere de Corbeanca, se vând case înşiruite. Nu sunt foarte impunătoare, dar mai mari ca un apartament obişnuit de bloc. Preţul porneşte de la 65.000 de euro.

Casele nu sunt gata, însă, iar clienţii trebuie să le cumpere deocamdată în stadiul de proiect.

În vestul Capitalei, în Domneşti -Ciutaci sunt case chiar şi mai mici, astfel că şi preţul e pe măsură

„Preţurile pornesc de la 40.000 de euro, pentru o casă de aproximativ 50-80 de metri pătraţi, în acest preţ este inclus şi terenul”, a declarat Cleopatra Dumitrescu, dezvoltator imobiliar.

Dacă doriţi o casă prin acest program, nu aveţi multe variante. Vânzătorii lasă greu din preţ. În marile oraşe, puteţi găsi ori o casă veche, ori o locuinţă nouă în localităţile limitrofe. La prima casă, însă, domină apartamentele.

“Practic, speranţa moare ultima. Vânzătorii au speranţa, datorită activităţii mai intense de la începutul anului, că preţurile vor reveni la nivelul de 2008”, a declarat Andrei Pascu, agent imobiliar.

Acest lucru nu se va întâmpla însă, sunt de părere specialiştii. 

×
Subiecte în articol: prima casa program banci
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close