Antena 3 CNN Economic Imobiliare Se relansează Prima Casă cu garanţii mai mari şi oferte accesibile

Se relansează Prima Casă cu garanţii mai mari şi oferte accesibile

Se relansează Prima Casă cu garanţii mai mari şi oferte accesibile
Sursa foto: prima casa
08 Mar 2010   •   12:25

Programul Prima Casă se relansează. De luni, 8 martie, clienţii vor putea depune cererile de finanţare. Băncile şi-au pus la punct ofertele cu care speră să atragă cât mai mulţi clienţi. Nici dezvoltatorii de proiecte imobiliare nu stau degeaba şi au pregătit oferte accesibile.

Valoarea creditului garantat de stat a crescut la 75.000 de euro. Această sumă este disponibilă doar pentru persoanele care îşi construiesc locuinţe noi. Pentru imobilele deja ridicate, plafonul maxim rămâne de 60.000 de euro. Nici dobânzile nu s-au modificat semnificativ. Deşi BNR a redus în mai multe rânduri dobânda de politică monetară, normele de reglementare prevăd aceleaşi marje ca anul trecut, atât pentru creditele în lei, cât şi pentru cele în euro.

În aceste condiţii, cele 21 de bănci care acordă credite pentru Prima Casă au redus dobânzile cu cel mult o zecime de procent. Marele avantaj pentru cei vor să cumpere o locuinţă nu vine din modificările aduse programului guvernamental, ci chiar din piaţa imobiliară. Preţurile au scăzut semnificativ, iar suma garantat de stat este acum suficientă pentru un apartament cu două camere în orice oraş al ţării. Plafonul total de garantare este în acest an de 700 de milioane de euro, în creştere cu aproape 20% faţă de 2009.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prima casa garantii program
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close