Antena 3 CNN Economic Imobiliare Sute de mii de locuinţe noi ar putea fi demolate în Irlanda din cauza lipsei de cumpărători

Sute de mii de locuinţe noi ar putea fi demolate în Irlanda din cauza lipsei de cumpărători

Sute de mii de locuinţe noi ar putea fi demolate în Irlanda din cauza lipsei de cumpărători
01 Mai 2010   •   19:20

Sute de mii de locuinţe nou construite ar putea fi, în curând, demolate în Irlanda, deoarece, din cauza crizei economice, nimeni nu-şi mai poate permite să le cumpere. Iluzia îmbogăţirii rapide a dus la apariţia aşa-numitelor "cartiere-fantomă", rămase aproape pustii la ani de zile după ce au fost construite.

În anii de dezvoltare economică accelerată, când Irlanda era supranumită "tigrul celtic", dezvoltatorii imobiliari aveau mână liberă. Cartiere întregi au apărut în locuri unde nimeni nu s-ar fi gândit să se mute.

Cu doar câţiva ani în urmă, irlandezii vrăjiţi de iluzia prosperităţii fără sfârşit stăteau la coadă pentru credite ipotecare pe care, acum, nu mai au cu ce să le plătească. În plus, mulţi dintre ei s-au trezit că locuiesc în aşa-numitele "cartiere-fantomă", unde au ca vecini doar case pustii. Şi asta pentru că, între timp, a venit criza, iar locuinţele nu şi-au mai găsit cumpărători.

Guvernul irlandez a stabilit că în ţară există peste 600 de asemenea cartiere fantomă. Într-un singur comitat s-au construit de cinci ori mai multe locuinţe noi decât era necesar. Reprezentanţii guvernului recunosc că, pentru complexele de locuinţe situate în zone izolate, singura soluţie va fi demolarea.

Antena 3


×
Subiecte în articol: locuinte Irlanda demolare criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close