Antena 3 CNN Economic Imobiliare Tips&Tricks: cum alegi corpurile de iluminat potrivite livingului tău

Tips&Tricks: cum alegi corpurile de iluminat potrivite livingului tău

Livingul este spațiul în care petreci cel mai mult timp alături de cei dragi, locul în care îți primești musafirii.

Tips&Tricks: cum alegi corpurile de iluminat potrivite livingului tău
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2022   •   16:13

De altfel, colțul tău de relaxare se regăsește, întâmplător, pe canapea, tot în living. Și dacă ar fi să ne gândim la rutina noastră zilnică din anotimpul rece, vei realiza că acum treci prin acea perioadă în care îți place să stai mai mult timp acasă, la căldură, bucurându-te de liniște, dar și de prezența familiei tale. Și pentru că ai mai mult timp să analizezi felul în care arată locuința ta, s-ar putea să îți dorești să aduci și o mică schimbare, iar în acest sens, corpurile de iluminat pot reprezenta ideea salvatoare.

E important ca întreaga ta casă să fie iluminată corespunzător. În plus, dacă alegi modelele potrivite, vei putea schimba total aspectul locuinței tale. Sigur că pe piață există o gamă diversificată de corpuri iluminat, unele mai spectaculoase ca altele, ceea ce înseamnă că ai o mulțime de variante la dispoziție. Și totuși...cum le alegi pe cele potrivite livingului tău? Va trebui să ții cont de dimensiuni, paleta cromatică abordată, stilul de amenajare și să ai în vedere funcționalitatea noilor tale corpuri de iluminat. Iată câteva idei de care să ții cont:

Idei mărețe pentru spații mici

Locuiești într-un apartament mic, dar îți plac corpurile de iluminat expresive? Nu îți face griji, poți găsi o mulțime de idei pentru a-ți amenaja livingul. Alege, în primul rând, corpul de iluminat central. De obicei, în astfel de spații sunt recomandate lustrele cu led, dar dacă te atrag mai mult pendulele și, în general, lustrele suspendate, sigur poți găsi o alternativă drăguță. Asigură-te doar că dimensiunile sunt potrivite. Totuși, nu poți pune un candelabru în mijlocul sufrageriei dacă tu oricum reușești cu greu să treci pe lângă canapea și măsuța de cafea. De altfel, suprafața mică a apartamentului tău nu ar trebui să te facă să renunți la crearea atmosferei de relaxare.

Îți place să citești sau pur și simplu să lenevești până mai târziu pe canapea, privind serialul preferat? Atunci ai nevoie și de o altă sursă de lumină, nu atât de puternică, iar în acest caz, îți poți îndrepta atenția către un lampadar delicat, pe care să-l poziționezi lângă canapea. Sigur că nu ne referim la acele lampadare mari și nici la acele piese statement care devin de cele mai multe ori atracția principală a încăperii, ci la un lampadar cochet, poziționat discret, care să-ți furnizeze o lumină caldă ori de câte ori ai nevoie.

Corpuri de iluminat expresive pentru livingul tău spațios

Pentru a alege corpurile de iluminat potrivite pentru livingul tău, va trebui să ai în vedere stilul de amenajare, paleta cromatică, poziționarea și dimensiunile geamurile. În plus, de cele mai multe ori, în casele spațioase, livingul este lipit de bucătărie și, din acest motiv, este important să folosești corpuri de iluminat din aceeași poveste. Nu te opri doar asupra unui singur element, ci optează pentru un joc de lumini care să pună în valoare diferite spații din casă. Poți alege 3 pendule care să lumineze insula din bucătărie, un candelabru în mijlocul livingului, dar și alte 2 pendule care să evidențieze discret zona din jurul televizorului.

Așadar, există o mulțime de modalități prin care poți aduce lumină în casa ta, indiferent de spațiul de care dispui. Corpurile de iluminat pot transforma total livingul, fiind folosite ca piese de accent în aproape toate proiectele de amenajare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close