Antena 3 CNN Economic Imobiliare Tranzacţiile imobiliare, doar la "preţuri de criză"

Tranzacţiile imobiliare, doar la "preţuri de criză"

Tranzacţiile imobiliare, doar la "preţuri de criză"
Sursa foto: tranzactii imobiliare
16 Mar 2009   •   17:53

Majoritatea cumpărătorilor sau celor care tatonează piaţa imobiliară se orientează acum doar către oportunităţi, transmite Evenimentul Zilei.

Potrivit consultanţilor imobiliari ai companiei Eurometropola, nu mai există persoane interesate să cumpere la ?preţul zonei?, numai la ?preţ de criză?, un preţ negociat intens, până aproape de preţul de cost.

"Indiferent că este vorba despre vânzări rezidenţiale, industriale, terenuri sau închirieri rezidenţiale, birouri sau spaţii comerciale, sub pretextul crizei, toţi clienţii negociază foarte dur şi fac oferte
de preţ chiar şi cu 70% mai mici decât cererea iniţială", spun consultanţii, citaţi de cotidian.

Perioada de aşteptare între a crescut simţitor, faţă de 2007-2008, iar proprietarii sunt dispuşi să accepte chiar şi jumătate din preţul cerut. Oferta de închiriere a crescut cu 40%

"În aceste condiţii, numărul apartamentelor scoase la închiriere a crescut cu 40%, de la începutul anului, iar randurile celor care refuză să mai vândă se îngroaşă tot mai mult", au mai spus cei de la EuroMetropola.

Oricum, existau proprietăţi care şi înainte de criză se vindeau în aproape doi ani, din cauza preţului nejustificat de mare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close