Antena 3 CNN Economic Imobiliare Vile de milioane de euro din Capitală, mai ieftine cu până la 60%

Vile de milioane de euro din Capitală, mai ieftine cu până la 60%

Vile de milioane de euro din Capitală, mai ieftine cu până la 60%
Sursa foto: Foto: Videonews.ro
14 Ian 2011   •   10:13

Nici luxul nu mai e ce-a fost. De când e criză, se ieftineşte de la o zi la alta. Vilele care acum doi ani valorau trei milioane de euro, în 2011 costă mai puţin de jumătate. Şi nici la acest preţ clienţii nu dau năvală.

O vilă din Piaţa Kogălniceanu, cu 15 camere şi construită acum 89 de ani este imobilul cu cea mai spectaculoasă reducere de preţ. În nici doi ani s-a ieftinit cu 60%. În 2009 a fost scoadă la vânzare cu 2,3 milioane de euro, acum se cere pe ea un milion de euro. Cea mai bună ofertă primită a fost de un milion 600.000 de euro. Un preţ pe care l-au refuzat atunci.

“Să ştiţi că sunt destul de multe contacte, două-trei contacte pe săptămâna, vizionări de asemenea, în această perioadă nu am primit însă nicio ofertă clară, fermă pentru această casă”, a declarat Sorin Pavel, agent imobiliar.


 
O tăcere care i-a dezarmat şi pe proprietari. Multe vile extrem de scumpe îşi aşteaptă cumpărătorul de ani buni. Un imobil din Piaţa Romană e scos la vânzare de doi ani. Iniţial preţul a fost de 2,5 milioane de euro. În doi ani preţul a scăzut cu 750.000 de euro.

Altă vilă aceeaşi problemă. Proprietarii unei case din Dorobanţi, construită în perioada interbelică i-au redus preţul cu 900.000 de euro.

Dacă în Bucureşti pentru o casă cu 15 camere se cere un milion de euro, în Constanţa, o vilă de 58 de camere s-ar vinde cu 850.000 de euro. Iniţial, pentru imobilul din piaţa Ovidiu s-a cerut 1,8 milioane euro.

95% dintre vilele scoase la vânzare cu preţuri peste un milion de euro sunt în Bucureşti. Sunt aproape 230, pe care proprietarii speră să le vândă nu neapărat repede, cât la un preţ bun.

×
Subiecte în articol: vile case imobiliare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close