Antena 3 CNN Economic Locurile de muncă în HoReCa au crescut cu 25% într-o lună | Ce salariu câștigă un bucătar sau un recepționer

Locurile de muncă în HoReCa au crescut cu 25% într-o lună | Ce salariu câștigă un bucătar sau un recepționer

Sezonul estival aduce cu el și noi locuri de muncă. Se caută muncitori pentru mai multe domenii, precum HoReCa, vânzări sau construcții.

Locurile de muncă în HoReCa au crescut cu 25% într-o lună | Ce salariu câștigă un bucătar sau un recepționer
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    25 Apr 2023   •   12:01

Sezonul etival se aproprie cu pași repezi. Hotelurile și restaurantele de pe litoral se pregătesc de vară și au nevoie de angajați. Astfel, numărul joburilor disponibile a crescut cu 25% numai în ultimă lună.  

Ca în fiecare an, nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism, unde, potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului.

În creștere sunt și joburile din Vânzări și Construcții, cu 15%, respectiv 17% mai multe decât în ianuarie. Cele mai căutate roluri din HoReCa sunt pentru barista și ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 și 800 de euro/ lună.

Conform Mediafax, în creștere sunt și joburile din Vânzări și Construcții, cu 15%, respectiv 17% mai multe decât în ianuarie. Cele mai căutate roluri din HoReCa sunt pentru barista și ospătari, pentru care salariul este cuprins între 500 și 800 de euro/ lună.

Citește și: Vrei să știi ce oferte de locuri de muncă sunt disponibile? Accesează Anuntul.ro și descoperă o gamă atractivă și diversă de joburi!

În județul Constanța, se caută și bucătari, iar salariul se situează în intervalul 1.000 - 1.500 euro/ lună.

Și în Turism, oferta de joburi este variată, cu salarii cuprinse între 500 și 900 de euro pentru un Ghid turistic sau un asistent de recepție, 900-1.200 euro pentru un manager de restaurant, 800-1.400 de euro pentru un coordonator evenimente și 1.000-1.500 euro pentru un manager de hotel.

La nivel național, cele mai multe oferte de joburi sezoniere sunt disponibile în orașele preponderent turistice, cum ar fi București, Constanța, Brașov și Cluj-Napoca.

Totodată, pe BestJobs sunt disponibile și joburi în străinătate, pentru care se caută Muncitori calificați în construcții civile, cu oferte salariale de 3.000 euro net și Muncitori construcții navale, în Germania, cu salarii cuprinse între 1.550 și 3.000 de euro.

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close