Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu, reacție la imaginea bunicii care plânge în fața tarabelor din piață cu prețuri uriașe: "E total îndreptățită"

Marcel Ciolacu, reacție la imaginea bunicii care plânge în fața tarabelor din piață cu prețuri uriașe: "E total îndreptățită"

"Este pentru prima oară când inflația nu a adus automat și șomaj", a spus Marcel Ciolacu, în această seară, la Antena 3, despre criza creșterii prețurilor la carburanți și alimente și măsurile luate de Guvern pentru a contracara efectele acestei crize.

Marcel Ciolacu, reacție la imaginea bunicii care plânge în fața tarabelor din piață cu prețuri uriașe: "E total îndreptățită"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    17 Apr 2022   •   22:08

"Acum am venit cu acest pachet de sprijin pentru România și cu o latura către persoanele vulnerabile, dar și cu o latură economică foarte important", spune Marcel Ciolacu.

"Am venit cu o măsură pentru transportatori-distribuitori, astfel încât să nu ducă prețul să se regăsească în prețul produsului final. Eu cred că toate aceste măsuri, la un moment dat, vor stopa această inflație. Mai mult, este pentru prima oară când inflația nu a adus automat și șomaj. 

Este un mix, astfel încât economia să nu derapeze. Cel mai important este că leul a rămas în continuare, în rata de schimb cu euro, stabil.

Dacă zona euro intră în recesiune, automat și România va intra în recesiune. În acest moment, cu măsurile pe care le-au luat și celelalte state europene, nu este așa de mare alarmă", a mai spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a privit imaginile filmate în piață, cu o bunica singură care plânge pentru că nu își mai permite să cumpere medicamentele necesare, că să își poată cumpără de mâncare, după ce prețurile alimentelor au explodat.

"Vă dați seama că e total îndreptățită. Totul se schimbă în jurul nostru. Tot contextul actual nu este unul foarte relaxant. Eu personal, Marcel Ciolacu, sunt foarte optimist în acest moment. Există o coerență între legislativ și executiv și cu toții abordăm problemele urgente și chiar anticipăm anumite mișcări pe viitor".

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD măsuri de sprijin
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close