Antena 3 CNN Economic Un nou pasaj suprateran în sectorul 3. Robert Negoiţă: "Aproape zilnic avem accidente grave aici, se blochează circulaţia"

Un nou pasaj suprateran în sectorul 3. Robert Negoiţă: "Aproape zilnic avem accidente grave aici, se blochează circulaţia"

Au început lucrările la pasajul suprateran de pe Bulevardul Theodor Pallady, care trebuie să fluidizeze traficul de la ieşirea de pe Autostrada Soarelui. 

Un nou pasaj suprateran în sectorul 3. Robert Negoiţă: "Aproape zilnic avem accidente grave aici, se blochează circulaţia"
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2022   •   09:56

Primăria Sectorului 3 a anunţat că pasajul ar trebui să fie gata până la sfârşitul acestui an. 

Pasajul rutier din zona intersecţiei Bulevardului Pallady cu Drumul între Tarlale şi zona sensului giratoriu de sub acesta vor fi prevăzute cu instalaţii de iluminat stradal şi pietonal cu led, pentru eficientizarea energetică a sistemului. 

Amenajarea la sol va cuprinde în principal restructurarea intersecției de tip sens giratoriu și zonele de racordare a rampelor la bulevardul Theodor Pallady, cu amenajările corespunzătoare. 

"Aproape zilnic avem accidente grave aici, se blochează circulaţia, avem nevoie de siguranţă şi principala problemă a Bucureştiului astăzi este poluarea, care mare parte din ea vine din trafic. 

De ce am spus de poluare? Nu că nu ne deranjează traficul, evident că ne deranjează foarte tare, e un disconfort să stăm blocaţi în trafic, dar cel mai mult ne afectează poluarea decât traficul, de aceea rezolvăm problema poluării prin rezolvarea traficului. 

Iată, acest pod va fluidiza traficul dinspre oraş către Constanţa şi foarte important drumul Între Tarlale se va fluidiza lărgindu-l la patru benzi, astfel încât în partea de nord a Bucureştiului să se poată veni foarte uşor", a spus Rober Negoiţă, primarul sectorului 3.

Valoarea totală a investiției este de 37,7 milioane de lei, din care 17 milioane reprezintă fonduri atrase de la bugetul de stat, prin programul național Anghel Saligny. 

Primăria sectorului 3 are în plan, în curând, demararea de lucrări de construcții la încă trei pasaje rutiere ce vor ameliora semnificativ traficul în punctele de maximă aglomerație. 

"Mai începem şi podul de pe Pallady la intersecţia cu Teclu şi sper din suflet să găsim soluţii tehnice pentru reţele şi podul de peste calea ferată care leagă Şoseaua Gării Căţelu, care e un bulevard de patru benzi, cu drumul Între Tarlale care trebuie şi el să devină bulevard pe patru benzi", a mai spus edilul Robert Negoiţă.

În toată perioada lucrărilor, muncitorii vor lucra în două schimburi, atât pe timp de noapte cât şi ziua, astfel încât să nu se creeze ambuteiaje. Proiectul va fi terminat până la finalul anului. 

×
Subiecte în articol: pasaj trafic Robert Negoita
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close